logo

Regaib Kandili İdrak Edildi

Regaib Kandili İdrak Edildi

Regaib Kandili İdrak Edildi

 Regaib Kandili İdrak Edildi

İstanbul Müftülüğü, Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Merkez Camii’nde 7 Nisan Perşembe günü akşam namazı ile yatsı namazı arasında özel bir kandil programı düzenledi.

Üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili dualarla idrak edildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Allah’ım Recep ve Şaban ayında bizi bereketlendir, Ramazan ayına ulaştır” duasıyla anlattığı, rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olarak nitelendirilen üç aylar, bu yıl Regaib Kandili ile başladı. Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece kutlanan Regaip Kandili, bu yıl üç ayların başladığı Recep ayının ilk gününe denk geldi.

Düzenlenen programa Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Hasbahçe Gazetesi Yazarı Muzaffer Coşkun hocamız ve kalabalık bir cemaat katıldı. Programın açılışında İl Müftü Yardımcısı Vehap Kapıcıoğlu günün önemine binaen yaptığı vaazda üç aylar ve Regaib gecesinin önemine değindi. Kapıcıoğlu, Regaib Kandilini kutlamak değil anlamak ve bunu yaşantıya dökmek için güzel bir fırsat olduğunu belirtti.

İstanbul Müftülüğü Regamı Düzenledi

Program, Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Ali Derman ve Kağıthane Beşyol Camii İmam Hatibi Salih Bıyıkçı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Güngören İlahi Grubu’nun ilahileri gönülleri mest etti. Ardından okunan Mevlid-i Şerif ile gecenin manevi ruhu, gönüllerde hissettirildi.

Sultan Selim Mahallesi Merkez Camii Regaib Kandili Programı

Program ilçe müftümüz Mevlüt Haliloğlu’nun duası ile sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1262 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.