logo

Rize Merkez Üçkaya Köyü Patika Yollara Çare Arıyor

Rize Merkez Üçkaya Köyü Patika Yollara Çare Arıyor

İstanbul’dan Rize’ye uzanan, Rize’den Erzurum’a açılan duble yolların gölgesinde Rize Merkez Üçkaya Köyü patikaları yöre halkının sırtında adeta bir kambur olmaya devam ediyor.

Rize Merkez Üçkaya Köyü sakinleri; Rize’nin dağlarını tüneller ile aşan, denizlerini tepeleri ile buluşturan kamu gücünün burada da devreye girmesini ve yıllardır süregelen çilelerine son vermesini istiyor!

Öteden beri makam gözetmeksizin; Valilik, İl Özel İdaresi, Köy Hizmetleri, Belediye gibi çalmadıkları kapı kalmadığını belirten vatandaşlar; sırtlarında ağırlığınca çay yükü ile patika yollardan geçmek zorunda kalıyoruz dediler.

Rize Merkez Üçkaya Köyü Çileden Kurtulmak İstiyor

Pazar, Hemşin, Çamlıhemşin, Ardeşen, Çayeli ve adını ülke sathına yaymış tüm ilçeleri ile ekonomik bağımsızlığı için çay tarımına umudunu bağlamış; tarihi ve doğal güzellikleri ile turizmi sırtlamış bu küçük coğrafyanın en büyük zorluğu yol ve ulaşımdır. Görünen o ki; hemen hemen bütün köyleri bu zorluğa karşı bir çare bulmuş gibi. Kimi vadiler tünellerle tanışmış kimi yaylalar yeşil yollarla Rizelinin patika yollardan duble yollara uzanan hikayesinin en güzel kısımlarının yazıldığı son dönemlerde bu hikayede uzun cümleler ile yer alması gereken bir köy daha var ki; yıllardır çektiği çileyi bir patikadan öteye taşıyamamanın hüznünü yaşıyor.

Rize Dünya sıralamasında beşinci sırada

Üretimin, ekonominin ve medeniyetin yegâne unsurlarından birisi olan yol; bölgenin adı Karadeniz olunca daha büyük bir önem kazanıyor. Dağların denizleri çelik zırhlı bir duvar gibi hapsettiği bölgede dağları, tepeleri aşmak; denizlere, derelere kavuşmak çetin bir hal alıyor. Üretim ekonomisinde tarihi rolü bulunan Karadeniz’in incisi Rize’de de durum tam olarak böyledir. Küresel çay ekonomisinde yüzde altılık bir oran ile dünya sıralamasında beşinci sırayı dolduran Rize; ekonomik değeri en yüksek tarım ürünlerinden birisi olan çayı ile ülke ekonomisine büyük katkılar sunmaktadır.

Hasbahçe Gazetesi olarak Rize’de kamu gücünü temsil eden; Sayın Valimizden, Sayın Kaymakamımızdan, Sayın Belediye Başkanımızdan talebimiz; Rize Merkez Üçkaya Köyü sakinlerinin bu çağrısına kulak vererek, patika yollara el atılması ve güvenli yollar yapılmasıdır.

Hasbahçe Gazetsi Özel Haber

Etiketler: » »
188 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.