logo

RTÜK, TELE 1 ve Can ATAKLI Hakkında İnceleme Başlattı

RTÜK, TELE 1 ve Can ATAKLI Hakkında İnceleme Başlattı

RTÜK, TELE 1 Hakkında İnceleme Başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, gelen binlerce şikâyet üzerine 6112 Sayılı yasaya göre TELE 1 hakkında inceleme başlattı.

EĞİTİM BİR SEN Öğretmene Sahip Çıktı

EĞİTİM BİR SEN’de Can ATAKLI hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamadan dolayı İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin’in twiter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

1. Kovid-19 virüsüyle mücadele kapsamında MEB tarafından hızlı bir şekilde ortaya konulan uzaktan eğitim modeli dünyadaki örneklerinin ötesinde çocuklarımıza televizyonlarımız aracılığıyla verimli bir şekilde ulaşmaktadır.

2. Ancak, milli dayanışmamızın çok ileri seviyede olması gereken bu günlerde maalesef bazı yayın organlarında durumdan vazife çıkararak içlerindeki kötü niyetlerini ortaya dökenlerin olduğunu da üzülerek görüyoruz.

3. Özgürlükleri savunduğunu iddia eden ama özgürlükleri hiçe sayarak kendi tek tip modellerini topluma dayatma arzusunda olanların vatandaşlarımızı ayrıştırma yarışından geri durmadıklarını bugün de milletçe hep beraber görmekteyiz.

4. Bunun son örneğini Tele 1’de gördük. Can Ataklı’nın ayrımcılık içeren ifadelerini kabul edemeyiz. Bu nedenle 6112 sayılı yasaya göre Tele 1 hakkında inceleme başlattık. Başkan olarak tavrım, ilk Üst Kurul toplantısında gündeme alınması ve en üst limitten cezanın verilmesidir.

İşta Can ATAKLI’nın TELE 1’deki konuşması:

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1620 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.