logo

Şahin: Güçlü ve İstikrarlı Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

Şahin: Güçlü ve İstikrarlı Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

Şahin: Güçlü ve İstikrarlı Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz

İmam Hatipli Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Nurullah Şahin ile İHSİAD’ı ve Projelerini konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Nurullah Şahin. 1975 Sivas doğumluyum. Eyüp İmam Hatip Lisesi ve İşletme Fakültesi mezunuyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İstanbul Eyüp’te ikamet ediyorum. Birçok sivil toplum kuruluşlarında başkan ve yöneticilik yaptım. Rektime Medya şirketinin yönetim kurulu başkanıyım. Halen İHSİAD’ın Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim.

İHSİAD ve amaçları hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Amacımız; ticaretle uğraşan tüm imam hatipli kardeşlerimizi İHSAD bünyesinde buluşturmak. Tüm Türkiye’de 81 İlin tamamında ve 30 büyük şehrin ilçeleri de dâhil olmak üzere şubeler açmak. Yurt dışında temsilcilikler açarak iş adamlarımı yurt dışındaki iş adamları ile ticaret yapmasını sağlamak. Yurt dışı ticari fuarlara katılmak ve iş gezileri düzenlemek. Bünyemizdeki firmalarla birlikte ticari faaliyetler de bulunmak. Firmalar ve iş adamlarımıza ekonomi danışmalık hizmetleri sunmak. İslami ticaret ve global ticaret hakkında eğitim vermek seminerler düzenlemek. Her ay içe ve dışa açık olmak üzere konusunda uzman kişilerle ekonomi konusunda ve çeşitli konularda sempozyum düzenlemek. İmam hatip liselilerinde okuyan öğrencilerimize imkân dâhilinde burs vermek. İmam hatip liselerine imkân dâhilinde her türlü sorunlarında yardımcı olmak. Devletimizin ekonomi politikaları ve çözüm yolları hakkında rapor hazırlamak ve sunmak. Yılda bir defa tüm üye firma ve işadamlarımızın katlımı ile büyük İHSİAD Fuarını düzenlemektir. Nihai hedeflerimizden birisi ise İHSİAD Ticaret Üniversitesi’ni kurmaktır.

İHSİAD’ın misyonu ve vizyonu nedir?

Misyonumuz, İmam hatipli işadamları ve bürokratların helal ticari faaliyet misyonu ile bir arada bulundukları kurum olmaktır. Vizyonumuz, İmam hatipli ve imam hatip camiasına gönül veren ticaret ve girişimcilik çerçevesinde toplanıp örnek bir ticaret ahlakı ile ülkemizde ve tüm ümmet girişimcilerinde birliği sağlamak ülke ekonomisinde sağlam bir pozisyonda söz sahibi olmaktır.

İlkeleriniz nelerdir, size kimler üye olabilir?

İlkelerimiz: İmam hatipli olmak. Ticarette maneviyata önem vermek. Ticari ahlaka uygun davranmak. Sevgi saygı ve kardeşliğe önem vermek. İnsanlara ve çevreye duyarlı olmak. Ticaretimizde hak ve hukuka uygun davranmak. Devletine ve milletine bağlı olmak ve saygılı olmak.

İHSİAD olarak bu güne değin ne gibi faaliyetlere imza attınız?

İHSİAD olarak yurt dışı ve yurt içinde çeşitli iş gezileri düzenledik. KOSGEB aracılığı ile UGM (Uluslararası Girişimcilik Merkezi) kursları açıldı. Birçok girişimcimizin iş yeri açmasını sağladık. Çeşitli seminerler, paneller yapıldı ve yapılmaktadır.

İmam Hatip liselerinin eğitim sistemindeki yeri ve önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

İmam Hatip Liseleri, ülkemiz için önemli eğitim kurumlarıdır. Devletimize, milletimize hizmet eden çok değerli ilim adamları, bilim adamları, bürokratlar ve iş adamları yetiştirmiştir. Ülkemizin gelişmesine katkı sunmuşlardır. Buna en önemli örnek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip mezunu olmasıdır. Bu bizim için gurur vericidir. Ülkemizin önünü ve ufkunu açmıştır. Bu, İmam hatip liselerinin ne kadar iyi işler yaptığının ve yapacağının yegâne göstergesidir.

İHSİAD’ın İmam Hatipler ile ilgili projeleri nelerdir? 

İmam Hatip Liselerinde İslam’da Ticaret Ahlakı ve Hukuku ile ilgili seminerler, ekonomi konulu konferanslar düzenlemek istiyoruz. İmam Hatip Liseli öğrencileri ticari hayata hazırlamak, karakter sahibi ve kaliteli müteşebbis olarak yetiştirecek projeler hazırlamak ve sorunları ile ilgilenmek istiyoruz.

İHSİAD’ın henüz gerçekleştiremediği ama yapmak istediği ne gibi projeleri vardır?

Hedeflerimiz arasında söylediğim gibi yapmak istediğimiz projeler: İHSİAD Ticaret Üniversitesi’ni kurmak, İHSİAD Holding kurmak, İHSİAD Vakfını kurmak ve İHSİAD Expo Fuarını açmaktır.

Önümüzde 16 Nisan Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu var. Kardeşlik adına istikrar adına neler söylemek istersiniz?

Referandum ülkemiz için çok önemlidir. Ülkemizin bürokrasideki birçok engeli kaldırarak daha hızlı büyümesini ve gelişmesini sağlayacaktır. Daha hızlı kararlar alınarak işler daha çabuk hallolacaktır. Ekonomik istikrar ve yatırımlar artacak, siyasi istikrar sağlanacaktır. Türkiye dünyadaki hak ettiği yeri alacak ve bir küresel güç, lider ülke konumuna geçecektir. Artık siyasi kargaşalarla zaman kaybetmeyeceğiz ve ülkemiz refaha erecektir. Refah ve huzurun olması da kardeşlik ortamını hazırlayacaktır inşallah.  Güçlü ve İstikrarlı Bir Türkiye İçin EVET Demeliyiz.

Son Olarak Hasbahçe Gazetesi okurlarımız için neler söylemek istersiniz?

Birlik beraberliğimize her daim sahip çıkalım ve kardeşliğimizi koruyalım. Bizim kardeşliğimiz; kökleri sağlam olan ümmet kardeşliği, vatan, millet, bayrak din kardeşliğidir. Bu kardeşliği hiçbir dış güç yıkamaz ve bozamaz. Yeter ki biz birbirimize sevgi ve hoşgörü içinde davranalım, bir olalım, diri olalım, ümit var olalım. Yarınlar bizim olacak inşallah.

Ben bu röportaj için size ve Hasbahçe Gazetesi ekibine teşekkür ediyor, başarılarınızın daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Herkese sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3621 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.