logo

Sakarya’da Havai Fişek Fabrikasında Patlama Meydana Geldi

Sakarya’da Havai Fişek Fabrikasında Patlama Meydana Geldi

Sakarya’da Havai Fişek Fabrikasında Patlama Meydana Geldi

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında Saat 11.15 sularında bir patlama meydana geldi. Hendek’teki patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, patlama kentin birçok ilçesinde hissedildi, vatandaşlar deprem olduğunu sanarak sokaklara fırladı.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasındaki patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. Hastaneye kaldırılan 114 kişiden de 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Hendek’teki patlamaya ilişkin soruşturma da başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla olay yerine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada; “Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasındaki patlamaya 5 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde yerine hemen sevk ettik. 4 can kaybımız var, Hastaneye kaldırılan 114 kişiden de 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor” dedi.

Koca, “Acil Durum Merkezinde birlikte görev aldığımız bakan arkadaşlarımla, patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikası çevresinde incelemelerde bulunduk. Yangın kontrol altına alınmış durumda. Patlama, çevreyi de etkileyen bir hasara yol açtı. Yakın bölgelerde, havaya karışan zehirli gazlara karşı tedbirli olmalıyız. En az 12 saat dolana kadar dışarı çıkılmamasını, kapı ve pencerelerin kapalı tutulmasını, klimaların çalıştırılmamasını öneriyoruz.

Sakarya Hendek’teki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden hastalarımızı Hendek Devlet Hastanemizde ziyaret ettik. Hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Hasbahçe Gazetesi olarak Sakarya Hendek’teki Havai Fişek Fabrikasındaki patlama sonucu çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
876 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.