logo

ŞANLIURFA TANITIM GÜNLERİ’NE DAVETLİSİNİZ!

ŞANLIURFA TANITIM GÜNLERİ’NE DAVETLİSİNİZ!

Şanlıurfa Tanıtım Günleri, İstanbul’da faaliyet gösteren Şanlıurfa Derneklerinin işbirliği ile 9-12 Haziran’da İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında yapılacak. 4 gün boyunca sürecek Şanlıurfa il tanıtım günleri yöresel lezzetlerin, yöresel sanatçıların konserleri ile şölen havasında geçecek. Göbeklitepe’si, Balıklıgöl’ü, yıkık harabeleri, çiğ köftesi yöresel lezzetleri Urfa kebabı çeşitleri, Urfa’nın özellikleri İstanbul’da tanıtılacak.

Konu hakkında görüş aldığımız Anadolu Yakası Şanlıurfa Kültür ve Eğitim Derneği Onursal Başkanı Ahmet AL, “Müziğin, kültürün, tarihin ve lezzetin şehri Şanlıurfa, İstanbul’ da. İstanbul’daki hemşehrilerimizi ve Urfa’yı sevenleri ve de merak edenleri 9-12 Haziran tarihleri arasında Yenikapı’ya bekliyoruz. Şanlıurfa’da görmek ve yaşamak istediğin ne varsa hepsi Yenikapı’da olacak” dedi.

AL, “Folklorundan, sıra gecesine, sözünden sazına, kebabından lahmacununa, isotundan fıstığına velhasıl acısından tatlısından, Göbeklitepe’sinden Balıklıgöl’e kadar hepsi İstanbul’da. İstanbulluların beğenisi için İstanbul Yenikapı dev etkinlik alanında. İster sıra gecesinde eğlen, ister kebabından çiğköftesinden ziyafetini ver, ister çantanı URFA lezzetiyle doldur. Daha da istiyorsan URFA’lıya misafir ol. Türkiye’nin neresinde olursa olsun tüm hemşehrilerimizden de bizi yalnız bırakmamalarını diliyor saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

618 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.