logo

Sapıklık ve Sapkınlığın Nedenleri

Sapıklık ve Sapkınlığın Nedenleri

İyi insan ve iyi bir kişi olmanın ana kaynağı, annenin hamilelik dönemindeki sürecidir. Annenin yetiştireceği çocuğun, “kişiliği ve kimliği” anne karnında şekillenmektedir.

Çocuk, cenin safhasında iken annenin yaptığı bütün davranışları yakından takip eder. En küçük detaya verinceye kadar her davranışı izler. Annenin helal lokmasından tutun da konuştuğu her sözcüğe kadar onu etkiler. Anne çocuğunu nasıl ve ne şekilde yetiştirmek isterse o doğrultuda çocuğun “kişiliği ve kimliği” oluşur. Nasıl ki çocuğun beslenmesi için helal kazanç gerekliyse, ruhunun beslenmesi için de güzel telkinlere ve yararlı düşüncelere ihtiyaç vardır. Çünkü maya anne karnında tutuyor.

Çocuğun ikinci eğitim safhası, doğumdan sonraki safhadır. Çocuk bu dönemde anne ve babanın her davranışını taklit etmeye başlar. Okul eğitimi dönemine kadar devam eden bu süreç, çocuğun kişiliğini geliştirmedeki oranı %50’dir. Okul dönemi ve hayattan alacağı diğer bilgiler ise, % 50’lik geri kalan kısmıdır.

Bu süreçler bilinçli yapıldığı takdirde, “iyi insan ve iyi bireyler” yetişir ve “kaliteli insan topluluğu” meydana gelir. Bu süreçler sağlıklı işlemediğinde de, sapık ruhlu insanların yetişmesi kaçınılmaz olur. İyi insan iyi vatandaş birden yetişmediği gibi, sapık ruhlu insanlar da birden ortaya çıkmaz. Çok acı olaylardan ve kötü süreçlerden geçerek sapıklıkları ruhunda yer eder. Birike birike bir dönem sonra patlak verir. Bu bağlamda sapıklık, tek bir nedene bağlanamaz. Bunun anne baba boyutu, aile, eğitim, beslenme, çevre ve okul boyutları yanında, özellikle yaşayarak öğrendiği pek çok boyutları sıralanabilir. Bazen de genetik de olabiliyor.

İnsan neden sapık ve sapkın olur?

Ailede bir sapkınlık varsa çocukta da aynen olabiliyor. Hastalıklarda olduğu gibi kötü davranışlarda da soya çekme genetiği vardır. Bu açıklamalardan sonra şimdi, İnsan neden sapık olur? sorusuna cevap arayabiliriz. Aşağıda sıralayacağımız maddelerden bu sorunun cevabını çıkarabilirsiniz.

Anne ve babanın bilinçsizce evlenmeleri ve karı-koca ilişkilerinde, hadlerini ve seviyelerini bilmemelerinden. Karı-koca geçimsizliklerin ceremelerini çocuklarından çıkarmalarından.
Anne ve babanın çocuk eğitimi konusunu önemsememeleri ve çocuklarına kötü örnek olmalarından. Küçük yaşlarda çocuklara vicdanı sorumluluğun verilmemesinden. Çocukların oynadıkları şiddet içerikli oyunlar, bilinçaltında sadistliğe yöneltmesinden. Egoizmin giderek yaygınlaşması ve zevk aracı olarak kullanılmasından.

Televizyonlarda ve dizilerde sadizm konularının tekrar tekrar işlenmesi ve cinselliğin sıradanlaşmasından. Çevremizde ve toplumda tozpembe hayatın özendirilmesi ve emeksiz kazanç elde etme reklamlarının devamlı yapılmasından. Zamanı kaliteli bir şekilde değerlendirilmemesi ve boş şeylerle oyalanan gençliğin çoğalmasından. Kadın ve erkek arasındaki sınıra riayet edilmemesinden.

Toplumda gizli yapılan çirkinliklerin deşifre olması ve sıradan hale gelmesinden. Eskiden kadınlar, güzelliklerini sergilerlerdi, şimdi cinselliklerini sergilemesinden. Erkeklerin kadınlaşması, kadınların da erkekleşmesinden. Resim ve filmlerle cinsel tahrikin yaygınlaşmasından. Eğitimin, özellikle din eğitiminin yozlaştırılmasından. Cezaların caydırıcı olmamasından.

Mustafa K.TOPALOĞLU

841 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.