logo

Şapka Düştü Kel Göründü

Şapka Düştü Kel Göründü

Ne güzel buyurmuş Yüce Allah (c.c.): Ey Meryem oğlu İsa; Allah’ı bırakıp da beni ve anamı iki ilah edinin diye, sen mi söyledin? Buyurduğu zaman İsa (a.s.) der ki; Ya Rabbi sen noksan sıfatlardan münezzehsin, benim için hak olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Gizlilikleri sen hakkı ile bilensin. Maide Suresi, 116.Ayet.

Hz. İsa (a.s.) bizim için çok önemli bir peygamber aynı zamanda hem Hz. İdris (a.s) hem de Hz. İsa (a.s.) göğe çekilen 2 peygamberdir.

Dünya’mıza baktığımız zaman gerek cehaletten gerekse eksik bilgilerden yanlış inanca kaymış olan insanlar elbette olmuştur ve olacaktır. İşin doğrusunu bilmek ve araştırmacı olmak hem bu dünyamız için hem de Ahiretimiz için çok faydalı olacaktır.

Pavlus denilen kişi zamanında Hz. İsa (a.s.)‘ın öğrettiği her şeyi değiştiren kişi olarak tarihe geçmiştir! Konstantin zamanında toplanan 1. İznik Konsili toplantısından sonra bazı papazlar dışarı çıkarılarak 318 papazın ortaya koyduğu İncil birleştirmesi ile son halini almıştır.

Hıristiyanlıktaki Tevhid-Birlik inancı böylece değişime uğramış ve “teslis” üçleme olarak devam etmiş ve etmektedir maalesef. “Vahdet“ Birlik inancı bizim inancımızın temel taşıdır, aynı zamanda gerçek dinlerin hepsinde de bu “vahdet” vardır. Eğer birlik inancı insanlar arasında yayılır ise o zaman ne savaş ne de insanlık suçu işleme kalmayacaktır.

Bugünümüze baktığımızda Dünyamızın bir tarafında elit olmayan fakat kendini dünyayı idare edenler olarak gören bir grup var. Diğer tarafta kendi yaşamlarını ve standartlarını geliştirmek ve daha iyi yaşamak, insanca yaşamak için mücadele eden insanlar var.

Yaratılış olarak her insan eşit ve hür olarak doğar fakat insanları küçük gören bir kesim bu eşitliği ve hür olma duygusunu bozmak için uğraşmakta maalesef. Her yerde insanlık kazanacak mutlaka çünkü insan olmak ve birbirine destek olmak isteyenlerin sayısı diğer köstek olanlardan daha fazla.

Aramızda sevgiyi yaymak, selamlaşmak çok güzel iki değer ve bu değer insanlık için çok önemli. Dünyada savaşları önlemek için yeni oluşumlara ihtiyaç var, bugün gerek savaş her ne surette olursa olsun; biyolojik, psikolojik silahlar ile veya sosyal bombardımanlar ile medya ile devam etmektedir.

Hem salgın ve kovit türü mikrop yayacaksın hem de insanlara, ülkelere aşıyı satacaksın.

Hem ülkeleri sebepsiz veya uydurma nedenlerle işgal edeceksin hem de insanlık ve demokrasiden bahsedeceksin. Hem ülkelerin zengin maden ve yeraltı zenginliklerine el koyacaksın hem de onları fakir ülkeler grubunda göstererek yardım eder gibi davranacaksın ve sömürüye devam edeceksin. Hem farklı sebepler ile insanları göçe zorlayacaksın hem de insanlık dersi vermeye kalkacaksın.

Eskilerin tabiri ile takke-şapka düştü kel göründü artık.

Şu Ramazan ayında Filistin’de olanlar, ibadethaneye tecavüz edilmesi kabul edilebilir değil. İslam Dünyasını acil tepki vermeye davet ediyorum.

Hangi dinde cami içindeki veya ibadethanelerde insanlara zulüm yapılabilir? Tüm ibadethaneler kutsal tüm ibadet edenler saygıdeğer insanlardır. Velev ki inancı olmayana dahi insanlık adına ayrı bir dokunulmazlık verilmiştir.

Tüm ibadethanelerde yapılan saygısızlığı kınıyoruz! Tüm savaş mağduru göçe maruz kalan insanlara yardım etmek istiyoruz. Bizim insanlığımız ve inancımız bunu gerektirir.

En güzel dileklerimizle ve daha güzel bayramlar yapmak dileğiyle.

Fethullah FAKIOĞLU

Etiketler: » » » » » » » » »
141 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.