logo

SASAM Yeni Bir Medeniyetin Doğum Sancıları Konulu Konferans Düzenledi

SASAM Yeni Bir Medeniyetin Doğum Sancıları Konulu Konferans Düzenledi

SASAM Yeni Bir Medeniyetin Doğum Sancıları Konulu Konferans Düzenledi

 

SASAM (Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi) İstanbul Şubesi 27 Ocak Cuma Günü Saat:19:00’da Üsküdar Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Yeni Bir Medeniyetin Doğum Sancıları ve Avrupa’nın Türk İslam Dünyası Stratejileri” konulu bir konferans düzenledi.

Halka açık etkinliklerinin ilki; MİT Ajanı olduğu iddiasıyla Almanya’da tutuklanan ve 11 ay tecrit altında tutulan Muhammed Taha Gergerlioğlu ve onun Avrupa’nın kalbinde yaşadığı bu insanlık dışı muameleleri “Taş Mezar” ismiyle kitaplaştıran SASAM İngiltere Şubesi Başkanı Ahmet Ferruh Öncü konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan SASAM İstanbul Şubesi Başkan Vekili Emre Ali Kodan daha güçlü bir Türkiye için uzman kadroları ile ülke ve millet menfaatleri odaklı çalışan stratejik düşünce kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Bu doğrultuda 1 Aralık 2012 tarihinden bu yana SASAM bünyesinde yapılan çalışmalara değinen Kodan, yeni katılımlar ile bu çalışmaları her geçen gün yaygınlaştırmayı ve arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

SASAM İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Av.Yurdal Kılıçer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta, konuşmacılar tarafından ülkemizdeki nihai sorunun sistem sorunu olduğu, sistemin mefkûre ve felsefe ile kurulmasının yerleşik kurumların temellerini sağlamlaştıracağı vurgulandı. Bireyi aile, sosyal, iş ve toplumsal çevrelerde ayrı ayrı davranışlar göstermeye zorlayan ve bu sayede özünden ve değerlerinden uzaklaşmasına sebep olan bir rol çatışmasına girmeyi kaçınılmaz hale getiren mevcut batı taklitçisi sistemlerimizin yenilenmesi gerektiği belirtildi.

Medeniyet inşasında yalnızca aydınlanma felsefesinin yeterli olmayacağı, insanın ruh, beden ve nefisten ibaret olduğu, ekonomik refah düzeyindeki iyileşmenin kendi tarihi köklerimize ve medeniyetimize dönüşte süreci kolaylaştıracağı dile getirildi. Avrupa nezdinde gelinen noktanın başarılı gibi görünmesine karşın, dünya savaşlarından çıkmış ve milyonlarca insanını kaybetmiş bir bütünlüğün, ancak nihai bir son olarak anlamlandırılabileceğini, ancak Türk İslam Medeniyeti için ise bir başlangıç olarak dahi kabul edilemeyecek boyutta zaafiyetlere sahip olduğunu belirtilmiştir.

Kendi medeniyetimizin tarihte kimseye zulüm yapmadığı, merhamet temelli ahlak anlayışına sahip olduğumuz, Batı’nın bu noktada sadece menfaat ekseninde kaldığı belirtilerek Avrupa’nın Türk ve İslam dünyasına bakış açısı ve stratejilerine değinildi.

Program, “TAŞ MEZAR” isimli kitabın yazarı Ahmet Ferruh Öncü ile kitabın kahramanı Muhammed Taha Gergerlioğlu’nun kitap imzalama etkinliği ile son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2237 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.