logo

Sedef Kakma Sanatı Kağıthane’de Yaşatılıyor

Sedef Kakma Sanatı Kağıthane’de Yaşatılıyor

Röportajımız ses getirdi. Hasbahçe Gazetesinin 3.Sayısında Sedefkâr Hilmi Emekli ile “Sanat Milli Bir Sorumluluktur” konu başlıklı röportajımızda “Süvari Karakolu diye ifade edilen mekânda Sedef Sanatları icrası eğitimi verilsin” talebimiz bugün yerine gelmiştir. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür ederiz.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Sadabad Mesire Alanı’nın güvenliğinden sorumlu 66. Yeniçeri Ortası’nın kullandığı yer olan ve Kağıthane Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete açılan tarihi Karakol Koğuşunda artık Sedef Kakma Sanatı icra ediliyor.

Osmanlı Devleti döneminde yaygın olarak kullanılan Sedef Kakma Sanatı Kağıthane’de usta eller tarafından yaşatılıyor. Kadim Sanatları İhya Derneği Başkanı Sedefkar Hilmi Emekli ve üyeleri öncülüğünde birbirinden değerli eserler ortaya konuluyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Hilmi Emekli ve ekibini çalışmalarını sürdürdükleri atölyelerinde ziyaret ederek çalışmaları yakından inceledi. Eserleri gayet başarılı bulduklarını belirten Başkan Kılıç, “Hilmi Emekli hocamız ve ekibi bu güzide sanatı ilerletmekte kararlı. Biz de kendilerine gereken desteği veriyoruz. Bugün de burada eserleri inceleme fırsatı bulduk. Hepsi birbirinden değerli. Emeklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Kağıthane İmam Hatip Lisesi Mezunu, Kadim Sanatları İhya Derneği Başkanı Sedefkâr Hilmi Emekli de desteklerinden dolayı Başkan Fazlı Kılıç’a ve Hasbahçe Gazetesine teşekkür ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Röportaj Haberimiz: https://hasbahcegazetesi.com/sedefkar-hilmi-emekli-sanat-milli-bir-sorumluluktur/ 

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » »
4189 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.