logo

Şehadetinin 33.Yılında Tekiner TAYFUR Anıldı

Şehadetinin 33.Yılında Tekiner TAYFUR Anıldı

Şehadetinin 33.Yılında Tekiner TAYFUR Anıldı

LİDER Kağıthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, 9 Ocak 2021 Cumartesi günü Saat:21.00’de Şehadetinin 33.Yılında Tekiner TAYFUR’u Anma programını online gerçekleştirdi.

Online düzenlenen programa Tekiner TAYFUR’un kardeşleri, sınıf arkadaşları ve imam hatip mezunları ve mensupları yüzlerce kişi katıldı.

Ya Rabbi kanımı, günahlarım için temizleyici kıl

1983’te Şişli İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Tekiner Tayfur, aynı yıl İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazanır. Fakülteye bir kaç ay devam eder ve bırakır. Gönlünde liseden beri depreşen ve sevda olan bir şey vardır. 1984 yılbaşında, Tekiner TAYFUR düğüne gidercesine bir haletle, Afgan Mücahidlerinin safına karışmış bulunuyordu. Bu arada Pakistan’da üniversite öğrenimini de devam ettirmeyi ihmal etmemiş, kendini ilmi yönden de mücehhez kılmıştı.

Afgan cihadı karşısında, gerek dünya ve gerekse Türkiye müslümanlarının suskunluğu, O’nu çok derinden etkiler, bunu bir türlü kabullenemezdi. O, şehadeti arzuluyordu. Şehid olup dünyada ve ahirette izzet ve şeref bulmak istiyordu. Devamlı olarak: ‘Ya Rabbi kanımı, günahlarım için temizleyici kıl…’ diye dua ve niyazda bulunuyordu.Ve yüce Mevlamız da O’nun bu niyetini kabul buyurmuş, kanını kendi yolunda akıtarak, şehadetle şereflendirmişti. 10 Ocak 1988′de Host kuşatmasında Tekiner Tayfur şehit oldu.

Program Aziz GÜNDOĞU ve İbrahim DUMAN’ın okuduğu kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra Feyzullah AYGÜN dua etti. Duada Tekiner TAYFUR ve babası Muzaffer TAYFUR, Kağıthane İmam Hatip Lisesinden mezun olup vefat edenler ve okulda görev yapıp vefat eden öğretmenler de rahmetle anıldı.

Şehid Tekiner TAYFUR’un kardeşleri Gökay TAYFUR, Zafer TAYFUR ve Kadir TAYFUR söz alarak, her sene 10 Ocak’ta şehidimizi unutmadığınız için Allah sizlerden razı olsun. Rabbim şefaatini bizlere nasip etsin. Allah şehitliğini kabul etsin. Mekânını cennet eylesin” dedi.

Daha sonra sınıf arkadaşlarından Hüseyin AKIN, Mehmet TEMUR ve Ali TORLAK, mahalleden yakın arkadaşı Cihan YÜCEL ve mezunlarımızdan Metin ÜNLÜ, Turgay ÇELİK, Tuncay ÇELİK ve Ahmet DAĞLI da söz alarak Tekiner TAYFUR’un kişiliğinden ve beraber yaşadıkları anılardan bahsetti.

Pakistan’da beraber okudukları ve kader biriliği yaptığı yakın arkadaşı Metin ÜNLÜ, “Tekiner TAYFUR üniversitede okurken islami ilimleri hem öğrenir hem de hayatına tatbik ederdi, fakir öğrencilerle de ilgilenirdi, örnek bir ağabeylik yapardı. Hocaları tarafından takdir edilirdi. Afgan cihadına sürekli destek olurdu, dünyadaki gelişmelerden haberdardı. Örnek bir şahsiyetti, iyi bir Müslümandı. Rabbim şehadetini kabul buyursun” dedi.

Sınıf arkadaşı şair yazar Hüseyin AKIN’ın şehid Tekiner TAYFUR için yazmış olduğu “Beraber Ağlayalım” şiirini Davut EKMEKÇİOĞLU okudu.

Program sonunda LİDER Başkanı Hüseyin AKGÜL, “her yıl düzenlediğimiz anma programını bu yıl pandemiden dolayı online yapmak zorunda kaldık. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, şehid Tekiner TAYFUR’a Allah’tan rahmet dilerim. Ne mutlu o abilerimize ki bizlere güzel örnek oldular. Allah yolunda malları ve canları ile mücadele edip bu yolda şehid oldular” dedi.

Oturumu yöneten M.Murat ALTINAY da Şehid Tekiner TAYFUR adı zikredildiğinde Kur’an-ı Kerim’de Ahzab Suresindeki 23.Ayet aklıma geliyor; “Müminler içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice erler vardır. İşte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canını vermiştir, kimi de (şehitliği) beklemektedir. Onlar hiçbir şekilde (sözlerini) değiştirmemişlerdir” mealini okuyarak günümüzde de o erlerin ve yiğitlerin sıralarını beklediğini şehadet aşkı ile şühedanın yolunu izlediğini ifade etti.

Program Yusuf KARACA’nın Asr süresini okumasıyla sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1032 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.