logo

Şehadetinin 49. yılında Şehid Seyyid Kutub Anıldı

Şehadetinin 49. yılında Şehid Seyyid Kutub Anıldı

Şehadetinin 49. yılında Şehid Seyyid Kutub Anıldı

Şehadetinin 49. yılında Şehid Seyyid Kutub Anıldı-Akmer

Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER’İN organize ettiği “Şehadetinin 49. yılında Şehid Seyyid Kutub” Paneli, Kağıthane Belediyesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Akmer Sunucu Ali Tozar

Oturum Başkanlığını Ali Tozar’ın yaptığı programın konuşmacıları; Medeniyet Derneği Başkan Yardımcısı Kazım Sağlam ve AKMER kurucusu, yazar Hamza Er idi. 

Kadir Karataş Cüneyt Elibüyük

Kadir Karataş’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Cüneyt Elibüyük, okunan ayetlerin mealini aktardı. Şehid Seyyid Kutub’un hayatının ve mücadelesinin anlatıldığı Sinevizyon gösteriminin ardından programda AKMER yönetimi adına Hasan Öztürk’te bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

AKMER-Hasan Öztürk

Hasan Öztürk, İslami değerlere topyekûn saldırının devam ettiği bir yüzyılda, yaşamını İslami değerlerin savunulmasına ve daha iyi anlaşılmasına adamış olan Şehid Seyyid Kutub’u konuşmanın, onun uğrunda canını feda ettiği değerleri sahiplenmenin oldukça önemli olduğunu söyledi. Seyyid Kutub’u anlamak, tanımak, tanıtmak ve O’nun büyük bir özlemle oluşmasını istediği Kur’an neslinin yetişmesi için mücadele etmek, İslami anlayışımızın üzerimize yüklediği bir görevdir diyerek sözlerini sonlandırdı.

Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı Kazım Sağlam

Panel’de ilk olarak Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı Kazım Sağlam söz aldı. Seyyid Kutub’u anlamak için biraz şiirden, edebiyattan, sosyolojiden anlamamız gerektiğini söyleyen Kazım Sağlam, “Müslümanın Müslümanla uğraşacağı vakti yoktur. Bizim ötekimiz biz değiliz. Aramızda ihtilaflar, farklılıklar olabilir. Olmalıdır da. Bu farklılıklarımız zenginliktir. Ancak düşmanlık vesilesi yapılmamalıdır. Etnik, mezhebi ve düşünsel farklılıklar Müslümanları birbirlerine düşman etmemelidir. Kâfirler güçlerini bizlerden alıyorlar. Seyyid Kutub bunların önünü kesmek istemiştir. Eğer bugün Müslümanlar birlik ve beraberliklerini koruyamazlarsa emperyalistlerin kölesi olmaya devam ederler. Oysa Kutub’un birinci özelliği emperyalizmle savaşmaktır” dedi.

AKMER kurucusu yazar Hamza Er

Panelin ikinci konuşmacısı AKMER kurucusu, yazar Hamza Er, “Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridirler” ayetinin bir yansıması olarak Seyyid Kutub’un fikirlerinin ölümsüzlüğüne dikkat çekerek başladı. Şehidin fikirlerinden 49 yıl sonra bile dünyanın her bölgesinde konuşuluyor olmasının, eserleriyle binlerce insanın hidayetine vesile olmasının O’nun diri olduğunun göstergesidir” dedi. Er, Seyyid Kutub, “Kur’an’dan uzaklaşmış, kopmuş ve bu sebeple yenilmişlik hali içinde bulunan Müslümanlara çıkışın, kalkışın yeniden Kur’an’a dönüşle mümkün olabileceğini hatırlatmıştır. Akidesini, amellerini, önceliklerini, hedef ve yöntem tercihlerini Resulün vefatından yüzyıllar sonra üretilmiş olan fikirlerden değil, ashabın ilk ve temel eğitim kaynağı olan Kur’an’dan belirleyecek olan bir neslin önemine yönelik vurgular yapmıştır.”diyen Er bu neslin 3 özelliğini şöyle sıraladı:  Beslenilecek tek kaynak Kur’an’dır, Kur’an bilgilenmek ve haz almak için değil anlamak ve yaşamak için okunmalıdır, Bu okuma ve anlamanın bir sonucu olarak içerisinde bulunulan tüm cahili tavır ve davranışlar sorgulamaya tabi tutularak terk edilmelidir.

Şehid Seyyid Kutub Paneli Kağıthane Belediyesi Seminer Salonu

İzleyenlerin sorularıyla açılım kazanan program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1565 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.