logo

Şehid Mustafa Sevim Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Şehid Mustafa Sevim Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Şehid Mustafa Sevim Mezarı Başında Dualarla Anıldı

LİDER Kağthane İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği, 7 Ekim Pazartesi günü Saat: 09.30’da Sultan Selim Mahallesi Mezarlığında “Şehit Mustafa Sevim’i Anma” programı düzenledi.

Programa; LİDER Başkanı Hüseyin AKGÜL ve yönetimi, Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan ATEŞ ve Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kağıthane Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah AĞIRTMIŞ, Müdür Yardımcısı Osman KOCA, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı ve Şehit Mustafa Sevim AİHL Meslek Dersleri Öğretmeni Ayetullah COŞKUN, Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa ÖĞÜK ve Okul Aile Birliği Başkanı Kadir ONGUN katıldı.

Şehit Mustafa Sevim’i Anma programı için mezarı başında toplanan kalabalığa LİDER Başkanı Hüseyin Akgül, kısa bir konuşma yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

Akgül, “Şehid Mustafa Sevim, Kağıthane’nin ilk İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşunda bizzat rol alan ve bu yolda şehadete yürüyen abimizdir. Bugün dahi gönüllerde olan yerini korumaktadır. Her sene olduğu gibi bu senede; 40. yıldönümünde mezarı başında kendisini rahmetle anıyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepinizden Rabbim razı olsun. Cenab-ı Hak makamını cennet eylesin. Bizlere onun ve onun gibi insanların hayatlarından ibret alarak uyanış ve diriliş içinde olmayı nasip etsin” dedi.

Daha sonra program, Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin okuduğu Kur’an tilavetiyle devam etti ve Şehid Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Ateş’in yaptığı dua ile son buldu.

Şehid Mustafa Sevim Kimdir?

1943 yılında Erzincan’da doğan Mustafa Sevim, askerlikten sonra geldiği Sanayi Mahallesi’nde iş hayatına başladı. Sağ-sol olaylarının arttığı yıllarda Sanayi Mahallesi’nde bilinçli gençlerin yetişmesi için İmam Hatip yapılmasına büyük katkılar sağlayandı.

Sanayi mahallesinde bulunan bir araziye 5 katlı bir İmam Hatip yapmak için belediye başvuran Sevim, izin çıkmaması üzerine ‘ben yaparım burayı’ dedi. Belediyenin bütün engellemelerine rağmen dozeri alarak alana sürdü ve inşaatı başlattı. İlk başta tek katlı yapılması planlanan okul 6 katla tamamlandı. Birçok yerden öğrencinin geldiği okulda durumu iyi olamayan öğrencilere, esnaf arkadaşları ile birlikte yardım etti.

MSP, Akıncılar ve İmam Hatip Okulu Derneği’nde çeşitli faaliyetler yürütüyordu. Arkadaşları ile Akıncılar Kulübü’nü kurarak burada gençlere spor yapma imkânı da sağladılar.

Genel olarak İmam Hatip öğrencileri ile ilgilenirdi. O zamanlar okulda olan 150 öğrencinin 100’e yakınının veliliğini yapıyordu.

Karakola ulaştığı söylenen bir liste isminin en başta duyulması üzerine ailesinin bütün ısrarlarına rağmen köyüne gitmeyi kabul etmedi. Ailesine “eğer benim vadem yetmişse burada da olur, köyde de olur” dedi.

7 Ekim 1979 Pazar günü okul inşaatından çıktıktan sonra namazını kılıp eve geçecekken şehit edildi. Herkes Mustafa Sevim’e hocam diye seslenirdi ve kendisini şehit edenler arkasından yaklaşıp “Hocam” diyerek seslendiler ve dönünce vurdular.

Olay esnasında Sevim’in eşi camda iken bir silah sesi duyması üzerine “yine birisinin canını yaktılar” diyor, fakat daha sonra acı haber ulaşıyor Mustafa hoca vuruldu. Mustafa Sevim şehit edildiğinde eşi altıncı çocuklarına hamileydi ve babasını hiç görmeyen oğlunun adını Mustafa koydular.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2937 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.