logo

Şehir Dışı Tarihi Kültür Gezileri Başlıyor

Şehir Dışı Tarihi Kültür Gezileri Başlıyor

Kağıthane Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Kültür Gezilerine kayıtlar 4 Ekim Çarşamba gününden itibaren başlıyor. Kağıthane Belediyesi, geleneksel hale getirdiği bu çalışmayla herkesin takdirini almaya devam ediyor.

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleşen geziler, kültür gezileri için özel olarak hazırlanan otobüslerle yapılmaktadır ve ücretsizdir. Ücretsiz turlarda vatandaşların yeme-içme ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Kağıthaneliler Anadolu’nun güzelliklerini yerinde görecek. Çanakkale’de ecdadımızın kahramanlıklarını, Safranbolu’da Eski Çarşı’yı, Bilecik’te Ertuğrul Gazi ve Şeyh Edebali türbelerini, Kastamonu’da Kalesi’ni, Bursa’da Ulu ve Yeşil camileri, Edirne’de Selimiye Cami’ni ve tarihi köprüleri yerinde görme imkânı bulacaklar.

Kültür Gezilerimize yeniden başlıyoruz

Konu hakkında görüş aldığımız Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Değerli Kağıthaneliler, Kağıthane Belediyesi şehir dışı tarihi kültür gezilerine başlıyoruz. Vatandaşlarımıza Anadolu’nun güzelliklerini yerinde göstereceğiz Türkiye’nin din, sanat ve kültür dokusunu Kağıthanelilere sunabilmek amacıyla ülkenin tarihi, otantik ve kültürel mirasını yansıtan; Çanakkale, Edirne, Bursa, Bilecik, Kastamonu ve Safranbolu illerinde tarihi yerlerini tekrar birlikte ziyaret ediyoruz. Tarihi kültür gezilerimize tüm Kağıthaneli hemşerilerimizi davet ediyoruz. Başvurularınızı belediyemizin internet sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Şimdiden iyi gezmeler diliyoruz. Tarihi eserlerimizi, kültürel yapılarımızı tekrar yerinde görüyoruz. Her birinize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

Kültür Gezilerine Kayıtlar, 4 Ekim’den itibaren Kağıthane Belediyesinin www.kagithane.istanbul adresinden yapılmaktadır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1489 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.