logo

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Okulu Oldu

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Okulu Oldu

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Program Uygulayan Okul oldu.

Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan okullar arasına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile özel program uygulayan eğitim kurumları arasına giren Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi, fen ve sosyal bilimler programı uygulama okulu olarak belirlendi.

Konu hakkında görüş aldığımız Şehit Mustafa Sevim Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan ATEŞ, “Okulumuz 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren 9.sınıflardan başlayarak kademeli olarak “Fen ve Sosyal Bilimler Programı” uygulan okula dönüştürülmüştür. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. Okulumuzda temel İslam bilimleri derslerinin yanı sıra, fen ve sosyal bilimler derslerinin de okutulacağı bir müfredat uygulanacaktır. Bu durum, okulumuzun eğitim kalitesi ve öğrenci profilinin daha nitelikli olmasına imkân tanıyacak. Bu uygulama, Anadolu İmam Hatip Liselerinde okuyan ve fen bilimleri ile sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerin kabiliyetlerinin bu yönde gelişmesine olumlu yönde katkı sağlayacaktır” dedi.

Ateş, 2019/2020 Eğitim Öğretim yılında 152 kişilik sınırlı kontenjanımızla başarılı öğrencileri alacağız. İmam hatip okullarından Türkiye’nin yükselişine katkı sağlayacak nesiller yetişmesi için tüm kuruluşlarla birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak okulumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, Kağıthane’mize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
3762 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.