logo

Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulundan LGS’de Büyük Başarı

Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulundan LGS’de Büyük Başarı

Toplumun manevi alandaki en önemli ihtiyacını karşılayan imam hatip okulları, Türkiye’nin en başarılı okulları haline gelirken imam hatip okullarında eğitim gören öğrencilerin başarısı ise her geçen yıl artıyor.

Liselere Geçiş Sınavında (LGS) imam hatip ortaokullarında eğitim gören öğrencilerin gösterdikleri başarı, büyük takdir topluyor. 6 Haziran’da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 milyon öğrencinin girmiş olduğu sınav sonuçları 30 Haziran’da açıklandı.

Türkiye geneli sonuçlarına göre % 1’lik dilimde 1, % 2’lik dilimde 1, % 3’lük dilimde 2 , % 4’lük dilimde 2, % 10’luk dilimde 12, toplamda 18 öğrencisi ile Şehit Ramazan Meşe Kız İmam Hatip Ortaokulu, büyük bir başarıya imza attı.

LGS’de Kağıthane 1.si çıkardı

Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi İrem ÇELİKER, Türkiye’de % 0,27’lik dilime girerek ilçe birincisi oldu. Aynı zamanda 17 öğrenci de % 5 ve % 10’luk dilimlere girerek büyük bir başarıya imza attı.

İmam Hatip Ortaokulunun Başarısı Her Geçen Yıl Artıyor

Konu hakkında görüş aldığımız Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa ÖĞÜK, “Bu başarıda imzası olan başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimizi ve velilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Okulumuzun amacı başta proje okulları olmak üzere başarılı liselere öğrenci yetiştirmektir. Önceki yıllarda da çok sayıda öğrencimiz proje okullarını kazanmıştır. Bu yıl da öğrencilerimiz emeklerimizi boşa çıkarmamış, büyük bir başarıya imza atmışlardır. Okulumuz elverişli fiziki ortamlarıyla, güçlü öğretmen kadrosuyla hizmet kervanını sürdürmektedir.

Misyonumuz; Öğrencilerimizi tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak, üretken, sorumluluk sahibi, bilimsel düşünceyi ön planda tuttuğu gibi ahlaki değerlerini de göz ardı etmeyen, sorunlara çözüm getirecek niteliklerde yetiştirip yabancı dil ağırlıklı ve bilimsel gelişmelerden destek alan en gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş aynı zamanda imam hatip kültürünü de sezdiren eğitim ortamlarında öğrenim görmelerini sağlamaktır.

Adım adım başarıya giden yol

Okulumuzu tercih ederek gelen kız öğrencilerimizi 5.sınıftan başlayarak düzenli olarak kurslar ve akademik çalışmalarla geleceğe hazırlamaktayız. Bu yıl aynı zamanda Bakanlığımızın başlattığı yabancı dil uygulaması kapsamında üç sınıf ayırarak bu alanda da başarılı çalışmalar yürütmekteyiz. Bu proje sınıflarımızda; alanında uzman yabancı dil öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz, İngilizce öğrenme imkanına sahip olacaktır. Ayrıca açmış olduğumuz; geleceğin teknolojisi yapay zeka ve robotik kodlama kurslarında algoritma oluşturma, yazılım, kodlama alanlarında öğrencilerimiz kendilerini tüm yönlü olarak geliştirme imkanına sahip olacaktır. Hafta sonları matematik ve fen olimpiyat kurslarımız vardır. Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında ilçe derecemiz, şiir ve kompozisyon gibi edebi alanlarda il ve ilçe derecelerimiz vardır.

KTS’de de Kağıthane 1.si

Ülkemiz genelinde Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında planlanan, ilçe müdürlüklerinin koordinesinde karara bağlanan ve sisteme girişi yapılan eylemler yine imam hatip okulları tarafından uygulanmakta ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce Kalite Takip Sisteminde (KTS) Kağıthane 1.si olduk. Başarı belgemizi İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Faik KAPTAN’dan aldık.

Bu başarılarımızın neticesi olarak sayın velilerimizin şu ana kadar kayıt noktasında göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Bu sene 170 öğrenci alacağız. Mutlu bir gelecek için sizleri de aramızda görmek istiyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1737 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.