logo

Selami Coşkun: Ezan Sesinin Kıymetini Bilin

Selami Coşkun: Ezan Sesinin Kıymetini Bilin

Selami Coşkun: Ezan Sesinin Kıymetini Bilin

Selami Coşkun Ezan Sesinin Kıymetini Bilin

Hollanda Roermond Belediye Meclis Üyesi Selami Coşkun İle Avrupa’da Yaşayan Türkleri ve Belediye Meclis Üyeliğini konuştuk…

Hollanda Roermond

Öncelikle okuyucularımıza kendinizi tanıtır mısınız?
1988 Erzurum Oltu doğumluyum. Yaklaşık 26 senedir Hollanda’da yaşıyorum. Sosyal Bilimler Öğretmenliği okudum ve 2 senedir öğretmenlik yapıyorum aynı zamanda 2014 yılında Türk dostlarımızın desteği ile İşçi Partisi’nden Roermond Belediye Meclis Üyesi seçildim. 2014 Mart ayından beri Roermond Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yapıyorum.

Roermond’da Meclis Üyesi seçilmişsiniz, bu başarınızın sebebi nedir?
Roermond’da toplum içinde büyüdüm. Birçok aileyi birebir tanırım. 6 yıl kadar Polis Teşkilatında gençlere yönelik projeler yaptım. İnsanlar için elimden gelen her şeyi yaptım. Roermond halkının, farklı etnik kültürden olan vatandaşlarımızın, dostlarımızın ve akrabalarımızın da desteği ile Elhamdülillah en çok oyu alarak partimin liste başına geçerek belediye meclis üyesi oldum.

Bağlı bulunduğunuz İşçi Partisi hakkında bilgi verir misiniz?
İşçi Partisi sosyal demokrat bir parti ama Türkiye’deki sosyal demokrat parti anlayışı gibi değil. Bura da sosyal demokrat anlayışı çok daha farklı. Hollanda’da siyaset yapan insanların yüzde yüz bir partiye uyum sağlamaları çok zor. Bizim içinde en uygun parti İşçi Partisiydi.

Hollanda’da belediye meclis üyeliğinin görev ve yetkileri nedir?
Hollanda’da belediye başkanını devlet yani Kraliçe atar halk ise oyları ile belediye meclis üyelerini seçer. Hollanda’da belediye meclis üyeleri belediye başkanını denetleme gerektiğinde çoğunluk ile görevden alma, proje üretme ve bu projeyi sunma hakkına sahiptir. Belediye Başkanı yalnız değildir koalisyon partilerinin seçmiş olduğu belediye bakanları vardır. Roermond’da 6 tane belediye bakanı var örneğin ekonomi bakanı, kültür bakanı, ruhsatları veren bakanlık v.s bunlar şehrin günlük yürütmesini sağlar.

Selami Coşkun Hasbahçe Gaztesi Röportaj-Ahmet Albayrak

Hollanda’da siyasi sistem nasıl?
Hollanda’da siyasi sistem çok farklı. İktidar bir karar almak isterse parlamentoda bulunan 9 partiden en az 3 tanesinin onayını alması gerekiyor. Bu yüzden kimse yüzde yüz vermiş olduğu bir sözü tutması imkânsız burada daha çok sen ideallerini anlatırsın bu idealler doğrultusunda yapacağın hareketleri anlatırsın insanlar da sana ona göre oy verir.

Türkiye’de siyaset yapmayı hiç düşündünüz mü?
Benim eskiden beri bir hayalim var. Rabbim nasip ederse memleketim olan Erzurum ya da Oltu’da belediye başkanlık görevi yapmak istiyorum.

Son olarak okuyucularımıza söylemek istedikleriniz nelerdir?

Röportaj için Türkiye’den Hollanda’ya geldiğiniz için öncelikle size çok teşekkür ediyorum. Ayetullah beye ve gazetenizde yazan tüm yazarlara şükranlarımı arz ediyorum. Bize biraz olsun gazete kokusuyla da olsa Türkiye’mizi hislendirdiniz sağ olun. Okuyucularınıza söylemek istediğim; Türkiye’mizin ne kadar güzel bir yer olduğunu gün geçtikçe daha iyi fark edeceksiniz. Birde gelip bizim gözümüzle bakarlarsa eminim o zaman memleketin değerini daha iyi anlaşılır. O ezan sesinin yokluğu burada, eş, dost eksikliği burada. Bu güzelliklerin farkına varsınlar ve ezan sesinin değerini bilsinler.

Röportaj: Ahmet Albayrak
11.02.2016 – HOLLANDA

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2559 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.