logo

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı

Şimdi Yaraları Sarma Zamanı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı  “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” başlığı altında Bayır-Bucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerimizin yakınları ve Güneydoğudaki terör mağduru vatandaşlarımıza yönelik maddi ve manevi boyutları olan ama manevi boyutlarını çok daha önemseyen bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya üç başlık altında yürütülüyor:

1.) Şimdi şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır

Bugün öncelikle şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Onlar bizler için evlatlarını feda ettiler, gelin hep birlikte milletçe biz onlara evlat olalım, biz dualarımızı onların dualarına katalım, biz onların halleriyle hemhal olalım. Hep birlikte özellikle şehitlerimizin emaneti olan yavrularına sahip çıkalım, kederli eşlerinin daima yanlarında olalım. 

2.) Şimdi Güneydoğu’da teröre maruz kalan kardeşlerimizin yaralarını sarma zamanıdır

Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz bugün Cizre’de, Silopi’de, Silvan’da, Sur’da, Nusaybin’de, İdil’de terörün mağduru olan vatandaşlarımızı elbette yalnız bırakmayacaktır. Gelin terörle örselenen ruhları birlikte tedavi edelim. Evinden, yurdundan, toprağından koptuğu için garipleşen bütün yüreklere biz milletçe dokunalım.

3.) Şimdi Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaralarını sarma zamanıdır

Son günlerde yoğun olarak vatanımıza hicret eden, yüreklerimize sığınan Bayır-Bucak Türkmen’i kardeşlerimizin de yararlarını sarma zamanıdır.

Gelin millet olarak, kendilerini dost ellerde hissettirelim. Yitirdikleri güven ve huzur iklimine kavuşmalarını sağlayacak yardım ve desteğimizi onlardan da esirgemeyelim. Evsize ev, yuvasıza yuva, kimsesize kimse olmayı bilen milletimiz inanıyorum ki bugün savaş mağduru olan Bayır-Bucak Türkmenlerini de yalnız bırakmayacaktır, şimdi yaraları sarma zamanıdır.

Aziz milletimizin birbirinin yaralarının bizzat sarması yahut bizzat sarmaya yardımcı olması hem birliğimiz için, hem dirliğimiz için, hem kardeşliğimiz için, hem de geleceğimiz için önemlidir.

Buradan bütün iş adamlarımızı, bütün sanayicilerimizi, bütün esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, bütün sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. 

Kampanya kapsamında Yurtiçi ve yurtdışından bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız; 

  1. Tüm GSM operatörlerinden “YARASAR” yazarak 5601’e SMS göndererek,
  2. www.diyanetvakfi.org.tr üzerinden online olarak,
  3. Kamu Bankalarından açılan hesap numaralarından EFT veya havale yaparak,
  4. Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri ile tüm İl ve İlçe müftülüklerimize müracaat ederek makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1375 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.