logo

Sınavla Öğrenci Alan Tek Ortaokul: Hasbahçe Proje İmam Hatip Ortaokulu

Sınavla Öğrenci Alan Tek Ortaokul: Hasbahçe Proje İmam Hatip Ortaokulu

Sınavla Öğrenci Alan Tek Ortaokul: Hasbahçe Proje İmam Hatip Ortaokulu

Özel Program ve Proje Uygulayan İmam Hatip Liselerinin bünyesinde bulunan imam hatip ortaokullarına öğrenci alımı için yazılı sınav yapılacağı MEB tarafından ilan edildi.

Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu, Hasbahçe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bünyesinde bulunduğu için Kağıthane’de sınavla öğrenci almaya hak kazanarak Hasbahçe Proje İmam Hatip Ortaokulu oldu.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 4. sınıfı bitirmeye hak kazanmış erkek veya kız öğrenciler, Özel Program ve Proje Uygulayan İmam Hatip Liselerinin bünyesinde bulunan imam hatip ortaokulları için yapılan sınavlara başvurabilirler.

Peki, Sınava Nasıl Başvurulacak?

Okul yönetiminden yapılan açıklamaya göre sınav kayıtları şu şekilde yapılacak:

* 2 Nisan-25 Mayıs tarihleri arasında www.projeiho.com adresinden sınav başvurusu yapıp, başvurunun çıktısını alarak Hasbahçe Proje İHO yöneticilerine onaylatılacaktır. Sınav ücreti 50 TL’dir.

* Sınavlar 27 Mayıs 2018 Pazar günü Saat:10.00’da yapılacaktır.

* Sınavda 15 Türkçe, 15 Matematik, 15 Fen Bilgisi, 10 Sosyal Bilgiler, 10 İngilizce, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 5 Genel Yetenek olmak üzere 80 soru sorulacaktır.

* Sınav süresi 120 dakikadır.

* Kimlikleri ve giriş belgeleri yanında olmayan adaylar sınava kabul edilmeyecektir.

* Sınav 4.Sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.

* Sınav sonuçları 8 Haziran 2018 Cuma günü okulumuz web sitesinden duyurulacaktır.

* Asıl kayıtlar 18-30 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Yedek kayıtlar ise 2 Temmuz-28 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

* Sınavla okulumuza 150 öğrenci yerleştirilecektir. Sınav, merkezi olduğundan dolayı sınav dışından öğrenci kesinlikle alınmayacaktır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » »
14892 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.