logo

SİYONİST İSRAİL mi? SİYONİST ABD-İNGİLTERE mi? Yazı Dizisi-2

SİYONİST İSRAİL mi? SİYONİST ABD-İNGİLTERE mi? Yazı Dizisi-2

Yahudilerde, Filistin’de “İsrail Devleti” kurma inancı; önce Mesih gelecek sonra Devlet kurulacaktır. Kutsal inanç bunu gerektirir. Ayrıca bu tecelli oluncaya kadar da tüm Yahudiler yaşadıkları ülkelerin yasa ve kurallarına uymakla mükelleftir. Siyonist Devlet fikri tamamen Hristiyan kapitalist emperyalistlere (Protestanlara) aittir.

Niye böyle bakıyorum. Şimdi anlatayım.

1904 yılında Theodor HERZL kuracağı Yahudi devleti için destek almak üzere Vatikan’da Papa’nın huzuruna çıkarak “Biz din meselesini bir yana bıraktık Papa hazretleri. Filistin’de bir Yahudi devleti kurmak bizim için din meselesi değil, Yahudilerin çektikleri ıstırabı biran önce sona erdirmek meselesidir” der.

Papa cevap verir:

“Siz dini bir kenara bırakabilirsiniz ama ben Papayım. Katolik kilisesinin başıyım. Ben Protestanlar gibi dini bir yana bırakamam.

Bana Yahudi devleti dediniz mi, ortaya iki dinsel sorun çıkar.

Birincisi: Yahudilerin her şeyden önce Yahudi dininin gereğini yerine getirmeleri yani bekledikleri MESİH gelmeden önce devlet kurmaya kalkışmamaları gerekir. Vaktiyle İsa’nın bekledikleri Mesih olduğunu kabul etselerdi, şimdi Mesih bekliyor olmayacaklardı. Yahudilikteki Mesih bekleyişi, İsa’nın Mesihliğini inkâr etmelerinden kaynaklandığına göre, bu durumda ben Katolik kilisesinin başı olarak onların Filistin’de devlet kurmasını destekleyemem.

İkincisi: Yahudilerin bekledikleri Mesih gelmeden önce devlet kurmaya kalkarlarsa, o zaman kendi Yahudilikteki inançlarını çiğnemiş, Yahudilikten çıkmış, dolayısıyla dinsiz konuma düşmüş olurlar ki bu durumda ben Papa olarak dinden çıkmış olan dinsiz Yahudileri destekleyemem” der.

Bu tarihi süreci niye mi anlattım?

Bugünkü dünya savaşının arka planını görebilesiniz diye!

Mesela Biden Katolik olduğu için Almanya nasılda mutlu degil mi? Vatikan da keza öyle.

Tarihteki tüm Hristiyan inançlar; gerek Katolik gerek Protestan gerekse Ortodokslar tarihleri boyunca Musevilik inancında olanlara büyük işkence ve zulüm etmişlerdir. Fırsat bulursak bunlara da değineceğim. Fakat ne oldu da bir anda İngiliz aklı, bu kesimi oyuna soktu. Bunu doğru anlamaz isek bugünlerdeki olayların da analizini doğru yapamayız.

Yahudilere bir devlet kuralım, onlar da bizim çıkarlarımıza hizmet etsin, bize jandarmalık yapsın fikri İngiliz Protestanları ile ABD’li Protestanlara aittir.

Bilirsiniz bazı devletler hapsettiği kişileri cezaevinden kaçırır ve onlara kendi çıkarları için cinayetler işletir. Tıpkı bunun gibi Ortadoğu petrollerine el koymak için Yahudi İsrail devleti Arap coğrafyasının tam içine hançer gibi sokulur. Ardından tüm Arapları korkutarak istedikleri tüm maddi çıkarlara sahip olurlar. Kapitalizm ve onun yegâne lideri olan Anglo Sakson, Hristiyan dünyanın büyük planı Siyonist devlet bu şekilde hayat bulmuştur.

Diyebilirsiniz ki ABD, İsrail’e para yardımı yapıyordu. Doğru niye yapmasın ki yılda İsrail’e 10 milyar veriyorsa yılda Araplardan da 100 milyar kazanıyordu.

İş sadece bedava petrol de değil. İsrail korkusu üzerinden onlarca yıldır sattıkları milyarlarca dolarlık silahta çabasıdır.

Bakın bir anı bilgisi ne demek istediğimi çok iyi anlatır.

Theodor HERZL’in Yahudi devleti adlı kitabında şöyle der:

“Biz Yahudiler Filistin’de barbar Asya’ya karşı, uygar dünyanın ileri karakoluyuz”

Hâlbuki uygar dünya dediği Avrupa’da, yüzlerce yıl Yahudi düşmanlığı vardı. Hem de soy kırım seviyesinde. Nasıl oluyor da HERZL biz uygar dünyanın ileri karakoluyuz diyebiliyor.

Yorumsuz bırakıyorum burayı.

Devamında çok daha önemli sonuçlara şahit olacağız.

Necati YÜZÜAK

Etiketler:
247 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.