logo

SMA’lı Ömer Akif’e Nefes Ol

SMA’lı Ömer Akif’e Nefes Ol

SMA’lı Ömer Akif’e Nefes Ol

Kağıthane’de görev yapan polis memuru Mikail KAYA’nın 4 aylık Ömer Akif bebeğine 2 ay önce SMA-Tip teşhisi konuldu. Acı haberi alan aile, tedavi masrafları karşısında çaresiz kaldı.

Anne Elif KAYA, açtığı sosyal medya hesapları üzerinden sesini duyurmaya çalışıyor. Kaya, “ben dokunmaya kıyamıyorken, bir iğne yeri iyileşmeden yenisi açılıyor. Çocuğumu kaybetmek istemiyorum. Her geçen gün çocuğum ölüyor. Allah rızası için Ömer Akif’e nefes olun” dedi.

Ömer Akif’e destek olmak için:

Vakıfbank
İban: TR47 0001 5001 5800 7312 3453 57
Alıcı: Ömer Akif KAYA
Açıklama kısmına: “ÖmerAkifeNefesOl” yazınız.

Sosyal medya hesapları:

https://www.instagram.com/omerakifenefesol

https://www.instagram.com/omerakifinumutdukkani/

Bağış Nasıl Yapılır:

http://taplink.cc/omerakifenefesol

Hasbahçe Gazetesi olarak kardeşimize geçmiş olsun diyor, duyarlı vatandaşlarımızdan kampanyaya destek vererek Ömer Akif’e nefes olmalarını rica ediyoruz. Az çok demeyelim yardım edelim inşallah.

Anne Elif KAYA ile yapılan röportaj

SMA Hastalığı nedir?

Spinal Musküler Atrofi olarak adlandırılan SMA, kas kaybı ve zayıflığa sebep olan ve çok sık rastlanmayan bir hastalıktır. Vücutta yer alan pek çok kası tutarak hareket kabiliyetini etkileyen hastalık, kişilerin hayat kalitesini oldukça düşürmektedir. Bebeklerde en sık rastlanan ölüm nedeni olarak kabul edilen SMA, batı ülkelerinde daha sık görülür. Ülkemizde ise yaklaşık 6 bin ile 10 bin doğumda bir bebekte görülen genetik geçişli bir hastalıktır. SMA hareket hücreleri adı verilen motor nöronlardan kaynaklanan, kas kaybı ile karakterize ilerleyen bir hastalıktır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

4459 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.