logo

Sokaktaki Hayvanlar Unutulmadı

Sokaktaki Hayvanlar Unutulmadı

Sokaktaki Hayvanlar Unutulmadı

Gültepe Ortbayır Kedi Kulübesi-Kedi Evi

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarının imdadına Kağıthane Belediyesi yetişti. Sokak hayvanları kentin farklı noktalarına bırakılan mamalarla, beslenme ihtiyacını karşıladı.

Sokaktaki Hayvanlar Unutulmadı

Parklarda ve mesire alanlarında bulunan kedi ve köpek evleri, yem ve su kapları sayesinde hayvanlarımız bu soğuk kış gününde aç susuz kalmıyor.

Sokak Hayvalarını Besleyen Geri Dönüşüm Ünitesi

İstanbul’da ki; kar yağışı ve soğuk hava, sokak hayvanlarını olumsuz etkiledi. Kağıthane Belediyesi karda yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. İlçede belirli noktalara sokak hayvanları için mamalar bırakılarak, besleme çalışması yapıldı. Sokak hayvanları kendilerine verilen mamalarla beslenme ihtiyaçlarını karşılarken, öte yandan kuşlar için de belirli noktalara çok miktarda yem atıldı.

Kağıthane'de Sokaktaki Hayvanlar Unutulmadı

Kağıthane Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Yusuf Karabulut, “Kağıthane’de sokak hayvanları için barınacakları kedi köpek kulübeleri yaptık. Türkiye’de bir ilk olan Hayvan Severler Meclisini kurduk. Onlarla birlikte sokak hayvanları için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Karabulut, “vatandaşlar sokak hayvanları için barınacakları yerler oluşturabilir, bizlerle temasa geçip beslenmelerine katkı sağlayabilirler. Evdeki besinlerini israf etmeyip onların beslenmesine katkı sağlayabilirler” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
2502 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.