logo

Son Dönemeç; “Koz Ala”

Son Dönemeç; “Koz Ala”

Son Dönemeç; “Koz Ala”

efkan ala

17 Aralık operasyonu. Ve yeni kabine…

14 Eylül 2004, Batman Valisi Efkan ALA, suikaste kurban giden devlet adamı Gaffar OKKAN’ın boşluğunu doldurma gayesi ile Diyarbakır Valiliğine atanıyor…

Batman’dan Diyarbakır’a oradan da Milletvekili dahi olmadan Bakanlığa gidilecek bir yol açılıyor halkla iç içe olan, halktan olan başarılı Vali Efkan ALA’ya…

Devletin Valisi; devletin pek de kendisini gösteremediği topraklarda, Batman’dan atandığı şehre, yer yer bölge halkının gözünde başkent olarak nitelediği Diyarbakır’a doğru 800 araçlık bir konvoy ile gidiyor. Kendisini Diyarbakır da DTP’li Belediye Başkanları çiçeklerle karşılıyor !!! Dtp’li Belediye Başkanları devletin valisini; yani devletin bir il için atamış olduğu en büyük temsilciyi kapıda karşılıyor. Bölge de yaşayan yakın arkadaşımdan bu yaşanan olayın teyitini alıyorum ve cevap aynen şöyle; “Önce Batman halkı ardından da Diyarbakır halkı Efkan ALA’yı hakikaten çok sevdi, nasıl ki valisini 800 araçlık konvoy ile Batman’dan halk göz yaşları ile uğurladıysa Diyarbakır’a vedasında da halk kendisini gözyaşları ile uğurladı.”

Demek ki artık devletimiz Gaffar OKAN’larını teröre kurban vermiyor, demek ki devletimiz gerçek devlet adamlarına artık sahip çıkabiliyor…

Ülkemiz üzerine yazılan kirli senaryoların sahnelenen son oyunu olan 17 Aralık operasyonunun ardından değişen kabine ile Diyarbakır Eski Valisi Efkan ALA artık İç İşleri Bakanı… Diyebilirim ki son dönemlerde bakanlık gömleği üzerine bu denli yakışan ve bu görevi sonuna dek hak ettiğini düşündüğüm yegane isimlerden birisidir kendisi.

Özellikle bu son günlerde yaşanan olaylar neticesinde ülke iç siyasetinin geldiği durumu göz önüne aldığımızda, tarafların kozlarını karşılıklı olarak paylaştığı dönemeçte AKParti hükümetinin ileri sürdüğü en önemli koz olarak görüyorum bu durumu. Çünkü Efkan ALA sıradan bir isim olmadığı gibi aksine bu düello da çok şey bilen, çok şey katacak bir isimdir ve bunu önümüzde ki günlerde muhakkak ki göreceğiz.

Bir devir kapanıyor, bir devir açılıyor…

17 Aralık tarihi itibariyle Türkiye’de var olan cemaat ve toplulukların siyasi partilerden, iktidarlardan menfaat elde etme kapısı tamamiyle kapanmış, iktidarların sırtında her daim bir kambur sonuna dek sökülüp atılmıştır.

Her ne kadar bu süreç sıkıntılı geçecek olsa da bunlar Türkiye yeni siyasetinin doğum sancılarıdır ve bu doğum muhakkak ki gerçekleşmiştir. Artık cemaatlerin barındırdığı oy karşılığı iktidarlardan istediği sayıda milletvekilliği, bakanlık, bürokrasi de koltuk talep etme hakları yani benim deyimimle İktidar Kamburluğu ortadan kalkmıştır.

Çünkü; Türkiye halkı 17 Aralık tarihli yaşanan bu vahim olaylar ile; talepleri karşılanmayan cemaatlerin kendi çıkarlarını ülke genel çıkarlarının önünde tuttuğunu, onlar için önemli olanının sadece kendi menfaatleri olduğunu ve bu uğurda ülkenin yüzmilyarlarca dolar kaybetmesini umursamadıklarını açık ve beyan şekilde görmüştür.

Bu önemli süreçte dikkat edilmesi gereken yegane isim ve en önemli koz; Sayın Bakan “Efkan ALA” dır. Bekleyip göreceğiz…

Etiketler: » » » » » » » »
1413 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.