logo

STK’ların ve Muhtarların Deprem Bölgesine Yardımları Hız Kesmeden Sürüyor

STK’ların ve Muhtarların Deprem Bölgesine Yardımları Hız Kesmeden Sürüyor

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Bu büyük felaketle ilgili muhtarlar kampanyalar başlatırken, Sivil Toplum Kuruluşları da kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı.

Kağıthane’den binlerce tır deprem bölgesine ulaştırıldı. Kağıthane’deki bir çok sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar, işadamları, İslami dernekler, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü toplamış olduğu yardım malzemelerini tırlara yükleyerek deprem bölgesine gönderdi, yardımlar ise hala devam etmektedir.

Erzurumlular Derneği’nden depremzedelere yardım eli

İlçemizde ilk yardım yapan sivil toplum kuruluşlarından biri de İstanbul Kağıthane Erzurumlular Derneği oldu. Dernek Başkanı Mehmet Yüksel Kızıloğlu, gazetemize yaptığı açıklamada “Deprem haberini alır almaz yardım çalışmalarımızı başlattık ve yönetim kurulu olarak 150 bin TL nakit ile 1 Tır dolusu battaniye, gıda, ısıtıcı, kışlık kıyafetler, bebek bezi, hijyen malzemeleri deprem bölgesine gönderdik. Devletimiz, hamdolsun tüm gücüyle deprem bölgesindedir. Allah devletimize güç kuvvet versin ve zeval vermesin” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ayetullah Coşkun ise “7 Şubat Salı günü dernek merkezimizde Kur’an’larımızı okuduk, dualarımızı ettik, her zaman da tüm milletçe dualar ediyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Korkularımızdan emin kılsın. Birliğimiz, beraberliğimiz, paylaşmamız ve dayanışmamız ile ne büyük zorlukları aşarak bugünlere geldik. Birlikte ağladık, birlikte sevindik. Bugün de acılarımız için birlikte ağlıyoruz, yaralarımızı birlikte sarıp, birlikte sevineceğiz inşallah. Nimetleri bölüşürsek tok oluruz. İmkânlar doğrultusunda yardımlarınızı, fitrelerinizi ve sadakalarınızı AFAD’ın deprem bölgesi için açmış olduğu hesaplara gönderebilirsiniz. Cenab-ı Hak, şimdiden yapacağınız bütün yardımları yüce dergahında kabul buyursun” dedi.

Deprem bölgesine bir destek de Kağıthaneli muhtarlardan

Kağıthane Muhtarları Derneği Başkanı Bilal Daş ve muhtarlar yardım malzemeleri ile birlikte depremden etkilenen Hatay’a ve Kahramanmaraş’a gitti. Yaşanan deprem felaketinin ardından ilk günden bugüne yardım çalışmalarına hem maddi hem de manevi destek veren Kağıthane Muhtarları Derneği Başkanı Bilal Daş ve muhtarlar topladıkları ayni ve nakdi yardımlar ile depremzedeler için yapılan yardım çalışmalarına destek oldular. 

Yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Ortabayır Mahalle Muhtarı Erhan Özbak ise “Yaşanan deprem felaketi sonrasında 19 mahalle muhtarımız ile bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderilmek üzere AFAD yardım toplama merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşımaya başladık” dedi.

Sultan Selim Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım ise “Kağıthane Kaymakamlığının organizesinde başlatılan yardım kampanyasında; acil ihtiyaç malzemelerinin haricinde yerel zincirler olarak kendi içimizde nakdi yardım kampanyası başlattık. Deprem bölgesinden Kağıthanemize gelen vatandaşlara hem maddi hem de acil İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi de sürdürüyoruz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

314 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.