logo

30 Aralık 2014

Suriyeli Çocukların Okul Sevinci

Suriyeli Çocukların Okul Sevinci

Suriyeli Çocukların Okul Sevinci

Suriyeli Çocukların Okul Sevinci Kağıthane

Suriye’deki iç savaştan kaçan 1,6 milyon mülteciye kapılarını açan Türkiye, eğitim alanında da onları yalnız bırakmıyor. Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hasdal Ortaokulu bünyesinde Suriyeli göçmenler için açılan okul, İstanbul için bir ilk olma özelliği taşıyor. Öğrencilerden ise hiçbir ücret alınmıyor.

Suriyeli göçmenler için açılan okul Kağıthane

Yaklaşık 450 öğrencinin eğitim gördüğü bu okulda öğrencilerden ulaşım dahil hiçbir ücret alınmıyor. Okul ihtiyaçları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kağıthane Belediyesi tarafından karşılanıyor. 

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız Kağıthane

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kurt, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan ve Kağıthane’den kurum müdürlerinin katılımıyla Suriyeli göçmenlerin eğitim gördükleri bu okula bir ziyaret düzenlendi.

Hasdal Ortaokulu-Suriyeli Çocuklar Okul

İstanbul´da bir ilk olma özelliği taşıyan bu okulun diğer ilçelere de örnek olacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Dr.Muammer YILDIZ, bu örneğin birçok ilçede uygulanması için harekete geçtiklerini belirtti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
2371 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.