logo

Suriyeli ve Özel Eğitim Taşıma İhalelerinde Devlet Zarara mı Uğratılıyor?

Suriyeli ve Özel Eğitim Taşıma İhalelerinde Devlet Zarara mı Uğratılıyor?

Suriyeli ve Özel Eğitim Taşıma İhalelerinde Devlet Zarara mı Uğratılıyor?

Okulların açılmasına az bir zaman kala okul servisleri konusunda çeşitli iddialar ve ihbarlar gazetemize gelmeye başladı. İstanbul’da son iki yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan Suriyeli Öğrenci ve Özel Eğitim Taşıma ihaleleri, mide bulandırmaya devam ediyor. Suriyeli ve Özel Eğitim Taşıma İhalelerinde devlet zarara mı uğratılıyor?

İstihbarat servisimizin edindiği bilgilere göre; Geçen sene Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde Sultangazi ve başka ilçelerdeki İlçe Müdürleri ve ihaleyi yapan destek hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri görevden uzaklaştırıldı.

İhaleye katılan firmalardan edindiğimiz iddialara göre; bu sene ise Sultangazi ve İstanbul’un birçok İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan Suriyeli Öğrenci Taşıma ve Özel Eğitim Taşımasının açık ihaleleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından önce açık ihaleleri iptal ediyor daha sonra davet usulü ihale yapılıyor. İhale, geçmişte ihaleyi alan aynı firmalara ya da aynı kişiye ait başka firmalara ihale ediliyor.

Örneğin 2018 yılında Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan Suriyeli Öğrenci Taşıma İhalesi 6.666.048 TL, 2019 yılında 15.997.500 TL iken 20 Ağustos 2020 Perşembe günü Saat: 10.00’da açık ihale usulü ile yapılan ihale 212.040 TL’den gerçekleşiyor.

Sultangazi’de, Arnavutköy ve Zeytinburnu’ndaki taşıma ihale bedelleri İstanbul’un neredeyse 10 katı…

2018 yılında 328 araç ihalesi 2019 yılında 788 araca çıkarken nasıl oluyor da 2020 yılında 19 araca düşüyor. Bu okullarda okuyan Suriyeli öğrenciler okullardan mı ayrıldı? Ya da motorin fiyatı düştü de bizim mi haberimiz olmadı. Şimdi soruyoruz hangi hesap doğru geçmiş yıllar mı bu yıl mı? Eğer bu seneki rakamlar doğru ise geçmiş yıllardaki yüksek fiyatlardan ihaleye verilmesini nasıl açıklayacaksınız? Bu konu hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden açıklama bekliyoruz!

Yapılan ihale duyurularını ve sonuçlarını görmek için https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama/index.html adresine bakabilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi olarak; Milli Eğitim Bakanlığını, Milli Eğitim Bakanlığı Maarif müfettişlerini ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Sultangazi’de, Zeytinburnu’nda, Arnavutköy’de ve birçok ilçede Maarif müfettişlerinin soruşturma yaptığı, bu kadar büyük paraların döndüğü, bu ilçelerde yolsuzluklar tespit edildiği, bu sebepten dolay ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri görevden alındıysa milyon TL’ler kimin ya da kimlerin cebine girdi diye yetkililere soruyoruz!

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
732 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.