logo

TAKSİM CAMİİ İBADETE AÇILDI

TAKSİM CAMİİ İBADETE AÇILDI

Taksim’de inşa edilen Taksim Camii’nde ilk Cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz sonrasında caminin resmî açılışını gerçekleştirdi.

28 Mayıs 2021 Cuma günü Cuma namazı sonrası Taksim Caminin açılışı öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Cuma namazını eda ettikleri Taksim Camii’nin İstanbul’a, Türkiye’ye ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarının kesişim noktasında yer alan caminin içinden cemaati, minarelerinden ezanı, kubbesinden Kur’an nidaları inşallah kıyamete kadar eksik olmayacaktır. Mimarisiyle tarihî Beyoğlu’na uyumu yanında mühendislik yöntemiyle de ülkemizde ve dünyada sayılı projeler arasında yer alan camimiz İstanbul’un sembolleri arasındaki seçkin yerini elhamdülillah şimdiden almıştır.

Taksim Camii’ni bir süre önce yeniden ibadete açtığımız Ayasofya Camii Kebir’e verilen bir selam, yarın ulaşacağımız İstanbul’un fethinin 568. Yıl dönümüne bir hediye olarak görüyorum. Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve asırlardır davalarına hayat vermek için canlarını seve seve feda eden şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye’nin istiklalinin timsali

Bugün milletin 150 yıllık hayaline kavuştuğunu, Türkiye’nin istiklalinin timsali yeni bir eser daha kazandığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin vücut bulması konusunda emeği geçen herkese tekrar şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Taksim Camii’nin açılışının duasını yaptı.

Duanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindekilerle birlikte Taksim Camii’nin açılış kurdelesini kesti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

297 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.