logo

Tapu tahsisli yerleri sahiplerine tavan değil, taban fiyatlardan vereceğiz

Tapu tahsisli yerleri sahiplerine tavan değil, taban fiyatlardan vereceğiz

Saadet Partisi Kağıthane Belediye Başkan Adayı Zeynel Keskin’le yerel seçimleri, çalışmalarını ve projelerini konuştuk.

1.Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Zeynel Keskin Kimdir?

1959 yılı Sivas, Hafik, Günyamaç doğumluyum, evli, 3 çocuk babasıyım, 50 yıldır Kağıthane’de oturmaktayım. 2009 yılında SP Kâğıthane İlçe Başkanlığı görevine seçildim. 4 yıldır görev yapmaktayım. 38 yıldır otomotiv sektöründe Kağıthane bölgesinde esnaflık yapmaktayım. 25 yıl amatör kulüplerde futbol oynadım ve kulüp başkanlığı yaptım. Sivasspor’da 2 yıl yöneticilik yaptım. Sivil Toplum Kuruluşlarında, Sivaslılar Vakfı’nda 5 yıl Başkan yardımcılığı ve dernek başkanlığı görevlerinde bulundum.

2.Siyasete ilginiz nasıl başladı?

Siyasete girişim Milli Türk Talebe Birliği, Milli Gençlik Vakfı görevlerimden sonra, 1993 yılında  Refah Partisi yönetim kurulu ile başladım. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nde üst düzey yöneticilik yaptım. 1999-2004 yıllarında İstanbul İl Genel Meclis üyesi seçildim ve Spor Komisyon Başkanlığı görevinde bulundum. 2007 yılında 2.bölge Milletvekili adayı oldum.

2009 yılından itibaren Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanlığı görevini sürdürmekteyim.

3.Sizce yerel seçimlerde aday mı yoksa parti mi önemlidir?

Aday etkendir fakat adayın mensubu olduğu siyasi parti ve görüşü de önemlidir. Biz Kağıthane’yi 1991 de aldık ve Milli Görüş Belediyeciliği ile yaşanabilir hale getirdik, burada yaptığımız hizmetler halk tarafından beğenildi. İstanbul genelinde belediyiler de grev vardı her taraf çöp yığın halindeydi fakat Kağıthane’deki Milli Görüşçüler olarak çöpleri kendi arabalarımızla toplayıp, Kağıthane’yi yaşanabilir hale getirdik, bunun akabinde de 1992 yılında İstanbul’un 4 ilçesinde yapılan ara seçimlerinde de halk Milli Görüşçü Belediye başkan Adaylarını tercih etti ve herkesin hayal dediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını aldık.

4.Uzun süredir Kağıthane ilçesinde Siyasetle ilgileniyorsunuz, Kağıthane Belediyesinin Çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mevcut belediyenin yapmış olduğu sadece “Şov Belediyeciliği” Hizmet yok, İsraf çok. Başarısız bir belediye var. Boşa geçmiş koskoca 10 yıl var. Kentsel dönüşüm yapıyoruz adı altında binalar yıkılıp yeniden yapılıyor. Cendere Vadisini %5 İmarını %20 yaparak dere yataklarına fore kazık çakılıp büyük firmaların buralara gelmesine sebep oluyorlar. Başbakanın ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın dere yataklarına kesinlikle imar verilmeyeceğini defalarca söylemelerine rağmen, koruma bantlarına dikkat edilmeden içlerine büyük binalar yapılıyor. Büyükşehir’in ve Devletin yaptığı işleri sahipleniyor ve kendi başarısızlıklarını örtmek amacıyla ulusal basına kendi reklamlarını yaptırıyorlar.

zeynel keskin

5.2004 yılından beri “Milli Görüş” Kâğıthane’de Belediyeyi kazanamadı, sizce neden kazanılamadı? Ve bu seçimde Nasıl kazanılacak? Bu doğrultuda bir program yaptınız mı? Çalışmalarınız nasıl olacak?  

Biz 1991 de belediyeyi aldığımızda yaptığımız hizmetler halk nezdinde kabul edildi 2004 seçimlerinde ise aynı tabandan gelen arkadaşları halk Milli Görüşçü olduğunu zannederek ve SAADET PARTİSİ’ne oy verildiği zaman CHP gelir korkusuyla AKP’yi oy vermiştir fakat AKP ile SAADET PARTİSİ’nin oylarını toplayıp ikiye böldüğümüzde bile CHP aradan çıkamaz.  Biz Hizmet Belediyeciliği yapacağız Kağıthane ile ilgili çok güzel projelerimiz var bunlarla ilgili Üniversite hocalarımızla toplantılar yapıyoruz. Seçimden seçime değil her zaman sahada olan bir siyasi partiyiz, Kağıthane’de bulunan 19 mahallede dönüşümlü olarak seçmen ve esnaf ziyaretlerimizde halkımıza seçimi kazandığımızda yapacağımız hizmetleri ve projeleri anlatıyoruz. Çok güçlü bir siyasi partiyiz. Cennet Mekan Necmettin ERBAKAN hocamızın dediği gibi 1 saat adaletli yöneticilik yapan kişi, 70 yıl nafile ibadet etmiş sevabı alır. Biz bu sözle çalışıyor ve en önemlisi aynı AŞK, AZİM ve SADAKATLE, Gençlik kollarımızla, hanım komisyonumuzla, beyler teşkilatı ile sahadayız ve inanıyoruz ki biz Milli Görüşün kalesi olan Kağıthane’yi yeniden alacağız. Mahalle muhtarlarımızla ile ilgili onları 19 başkan yardımcımız gibi görerek direk sorunları mahallede çözeceğiz.

Şu anda Kâğıthane’nin en önemli ihtiyacı “Dürüst, Şeffaf Bir Belediyeciliktir.”

zeynel keskin esnaf ziyareti

6.Seçilip Belediye Başkanı olursanız Kağıthane’ye ne gibi yenilikler ve değişiklikler getirmeyi düşünüyorsunuz?

Belediye’yi aldığımız da ilk işimiz Belediye Binamızın girişine “Rüşvet Alan da Veren de Melundur” tabelasını asacağız, Belediyenin en önemli ve acil olarak yapılması gereken iş budur. Mahallelerimize belediye otoparkı yapacağız. Trafik sorununa gelirsek bu meseleyi Kentsel Dönüşüm ile birlikte çözeceğiz. Aynı zamanda bir teleferik projemiz var bunun ilk ayağını “Nurtepe-Çağlayan” arası yapmak istiyoruz. Bunun için İstanbul Teknik Üniversite’mizdeki hocalarımızla bir toplantı yaptık ve uygun olduğu söylendi.

Biz geldiğimizde bilbort belediyeciliği değil hizmet belediyeciliği yapacağız. İsrafı engelleyeceğiz, Tapu tahsis yerleri sahiplerine tavan değil, taban fiyatlardan vereceğiz. AVM’leri kesinlikle şehrin ortasına koydurmayacağız. Başıboş hayvanlar için barınak ve modern hastane yapacağız. Pazar yerlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dini tesisler kurarak Önce Ahlak ve Maneviyat diyeceğiz. Cendere vadisinde bulunan Sadabad Mesire Alanı İstanbul’da hiçbir ilçede bulunmayan bir mesire alanıdır, Fakat burası hafta sonları kullanılıyor, burayı aslına uygun olarak projelendirilip bisiklet yolları, engelliler için sosyal alanlar oluşturacağız. Bizin güçlüden değil haklıdan yanında olacağız. En önemlisi biz sosyal belediyecilik yapacağız.

zeynel keskin3

7.Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?

Bize bu fırsatı verdiğiniz için şahsınıza ve Hasbahçe gazetesine teşekkür eder, 31 Mart Sabahı Belediyemizin önünde çektireceğimiz zafer fotoğrafında görüşmek üzere Allaha emanet olun.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2040 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.