logo

TARAFSIZ OLMAK MI DEDİNİZ? – TARAFSIZ DEĞİLİZ!

TARAFSIZ OLMAK MI DEDİNİZ? – TARAFSIZ DEĞİLİZ!

Zulmün egemen olduğu bir dünyada tarafsız olamayız. Evet, tarafsız değiliz. Cemil Meriç’inde dediği gibi “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.”

Dün olduğu gibi bugün de tarafımız belli. Ayrıca mazlumun da inancına, meşrebine, mezhebine de bakmayız. Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, “Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” diyerek özetliyor misyonumuzu.

18. Türkiye Buluşması için Antalya’da idik. Türkiye’nin en büyük sendikası olarak,  insanlığı ilgilendiren temel sorunlara bîgâne olmamız, kayıtsız kalmamız düşünülemezdi. Hele hele;

“Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde,
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.
Varıp eşiğine alnımı koydum,
Sanki bir yeraltı nehr çağlıyordu.

Gözlerim yollarda bekler dururum,
Nerede kardeşlerim diyordu bir ses.
İlk kıblesi Ulu Nebi’nin,
Unuttu mu bunu acaba herkes!..”

dizeleriyle Kudüs Şairi olan bir liderin kurduğu sendikadan başka türlüsü de beklenemezdi.

Şeytanın en tehlikelisi “Sağdan vesvese” verenidir. 1948 yılından beri periyodik olarak,  Filistin topraklarını işgal eden ve devleti gayr-ı sahiha olarak arzı mevud peşinde koşan İsrail’in her geçen gün sicili kabarıyor. Adına “yerleşimci” dedikleri “hırsızlık” ile topraklarını büyüten siyonist çeteye karşı -75 yıl aradan sonra- ilk defa savunma yerine taarruzu seçen Gazze’nin direniş erlerini “Senin ne gücün var?” diyerek eleştiren anlayışın başka türlü izahı olabilir mi?

Ahmet Mercan, “Eğer savaşmazsam barışı boğacaklar” derken ne güzel özetliyor. Tarafsızlığı insanlıktan uzaklaşmak olduğuna olan inancımızla; Cahit Zarifoğlu gibi “Kudüs bir sınav kâğıdı her mü’minin önünde” diyerek ölüm ötesi âlemde vereceğimiz hesabı, bu dünyanın hesap-kitabından önce tutan bir anlayışla, bir taraftan üyesinin ve ülkesinin derdiyle dertlenirken öte yandan insan hakları ve özgürlük mücadelesi bağlamında hakları gasp edilen mazlum ve mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz.

İdris Şekerci
EBS İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı

Etiketler: » » » » » » »
323 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.