logo

Tarih Kağıthane’de Canlanıyor

Tarih Kağıthane’de Canlanıyor

İstanbul’un tarihi yaşam alanlarından biri olan Kağıthane geleneklerini, düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle İstanbullulara tanıtıyor. Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle İstanbullular baharı Sadabad’da karşılıyor ve Tarih Kağıthane’de canlanıyor.

Kağıthane Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Sadabad Yaz Etkinlikleri, Ahilik Şed Kuşanma Etkinliği ve Hıdırellez Şenlikleri’yle başladı.

Hasbahçe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz, Kağıthane Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Osmanoğlu, Kağıthane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Sarı ve belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAĞITHANE BELEDİYE BAŞKANI FAZLI KILIÇ, SADABAD YAZ ETKİNLİKLERİNDE KONUŞTU. (İHA/İSTANBUL-İHA)

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç etkinlikte yaptığı konuşmada, katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederek, Ahilik Sistemi’nin önem verdikleri bir kültür olduğunu söyledi. Kılıç, ”Sadabad Yaz Etkinlikleri’nin ilk gününde 122 yıl aradan sonra tarihi Ahilik ve Şed Kuşanma etkinliklerini yapıyoruz. Ardında Hıdırellez kutlamalarını yapıyoruz. Hıdırellezi yine çocuklarımızla birlikte, okullarımızla birlikte kutluyoruz. Toprağın, suyun, havanın buluştuğu günü ateşin buluştuğu gün olarak bugünü kutluyoruz. Baharın gelişi hayırlı olsun hem Kağıthane’mize hem de ülkemize” şeklinde konuştu. 

Ahilik Şed Kuşanma Etkinliği
İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise bu etkinliğin gerçekleşmesine emeği geçenlere teşekkür ederek, “Osmanlı İmparatorluğu ahiliği sahip çıktığı müddetçe yükselmiş ne zamanki ahilikten uzaklaşmaya başlamışız, yok olmuşuz bitmişiz. Bende diyorum ki küçük olmadan büyük olmaz” dedi.

Kuzuların pişirildiği şenlikte Ahilik geleneği olan Şed Kuşanma Töreni gerçekleştirildi.

sadabad-yaz-etkinlikleri-basladi

Etkinlikte Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz vatandaşlarla birlikte ateşten atladı. Etkinliğe katkılarından dolayı Başkan Yılmaz’a plaket takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1254 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.