logo

Tarihçi Yazar Eldar UKA’nın “Balkanlardan Tarihe Yansımalar” Adlı 2.Kitabı Çıktı

Tarihçi Yazar Eldar UKA’nın “Balkanlardan Tarihe Yansımalar” Adlı 2.Kitabı Çıktı

Eylül 2020’de “Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar” adlı kitabı ile yazarlığa adım atan Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Eldar UKA, ilk kitabın yoğun ilgi ve beğeni görmesi üzerine bir yıllık yoğun bir çalışma ile “Balkanlardan Tarihe Yansımalar” adlı 2. Kitabını 2 cilt olarak çıkardı.

İlk Kitabı: Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar

Araştırmacı-Tarihçi-Yazar Eldar UKA, “Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar” adlı kitabı hakkında “6 ülke, 25 şehir ve yaklaşık 200 eserle bir kültür mozaiği oluşturan, doğal ve tarihi zenginliği ile kendine hayran bırakan ve ziyaret eden herkeste kendinden bir parça bulabileceği bir yarımada olan Balkanları, hem akademik hem de genel okuyucuya hitap edecek şekilde anlatmaya çalıştım” diyerek şu bilgileri verdi:

Tarihte birçok köklü medeniyeti ve imparatorluğu barındıran Balkan coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Çeliğin cevhere, madenin ruha tekrar tekrar kavuştuğu Balkanlar, her dönem sanat ve kültürel faaliyetlerin revaçta olduğu bir bölge olmuştur. Geçmişten günümüze bu coğrafyada birbirinden çok farklı kültürler ve medeniyetler arasındaki etkileşim ve mücadele devam etmektedir.

Bu hayattaki en büyük mutluluklarımdan biri Roma, Bizans, Osmanlı ve Avusturya – Macaristan İmparatorluğu gibi köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan Balkanlar ve Balkan coğrafyası üzerine yazılar kaleme almak. Bu doğrultuda daha önce yazdığım yazıları “Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar” kitabında bir araya getirme fikri ortaya çıktı. 

İkinci Kitabı: Balkanlardan Tarihe Yansımalar

Tarihçi-yazar Eldar Uka, Balkan ve dünya tarihine damga vuran kişilerin, mekânların ve olayların anlatıldığı 50 farklı hikâyenin yer aldığı “Balkanlardan Tarihe Yansımalar” kitabı hakkında da şu bilgileri verdi:  

“Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar” kitabımın ardından yaklaşık bir yıllık yoğun bir çalışma ile “Balkanlardan Tarihe Yansımalar” kitabımın ilk iki cildi yayımlandı. Kitapların içerisinde hem Balkan hem de dünya tarihine damga vuran kişilerin, mekânların ve olayların yer aldığı 50 farklı hikâye yer almaktadır. Kitaplarımızın, genç nesillerin Balkanları ve Osmanlıyı daha iyi tanımasına, vatan sevgisini ve değerini anlamalarına ve ülkelerine daha bir tutkuyla sahip çıkmalarına vesile olmasını dilerim” dedi.

Eldar UKA Kimdir?

1990 yılında, Kosova Prizren’de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve liseyi Prizren’de tamamladı. 2009-2014 yılları arasında Bosna-Hersek Saraybosna Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi Genel Dünya Tarihi eğitimi aldı. Aynı yıllarda Kuzey Makedonya’da turizm rehberliği yaptı. İyi derecede Türkçe, Boşnakça ve Arnavutça bilmektedir. Balkan devletlerinin kültürü, tarihi ve sanat tarihi hakkında sayısız makale yazmış ve konferanslar vermiştir. Halen Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşta konferanslar vermektedir. Gençlerden büyük ilgi görmektedir.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » »
683 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.