logo

Tarihi Sevdiren ADAM, Yavuz Bahadıroğlu Vefat Etti

Tarihi Sevdiren ADAM, Yavuz Bahadıroğlu Vefat Etti

Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci vefat etti. 76 yaşındaki Yavuz Bahadıroğlu bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Vefat haberini Perşembe günü oğlu sosyal medya hesabından bildirdi.

Birinci’nin oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah’ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağolsun. El Fatiha…” ifadelerini kullandı.

Tarihi sevdiren adam Yavuz BAHADIROĞLU’nun cenazesi Cuma namazından sonra Eyüp Sultan Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’na defnedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci’nin Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Niyazi Birinci’ye Allah’tan rahmet diledi. 

BİR TARİHÇİ, BİR DÜŞÜNCE İNSANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu, kalemiyle bu işin tam bir fedaisiydi ve hiçbir zaman da kaleminden herhangi bir sapma olmadı. Kalemini bu noktada tam Sırat-ı Müstakim üzere yaşadı ve yaşattı. Bugün de az önce Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbim yar, yardımcımız olsun inşallah. Bizim de geleceğimiz ve gideceğimiz yer yine burası. Ben ailesine ve tüm dava arkadaşlarına, dava arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum. Rabbim yar, yardımcımız olsun. İnşallah imanla, Kur’an’la bu yolculuğu hepimize nasip etsin.”

Hasbahçe Gazetesi olarak eserleriyle nesilden nesile tarih şuuru aşılayan Yavuz Bahadıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

672 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.