logo

TBMM’ye 6’ncı Grup | Saadet-Gelecek İttifakı Kuruldu

TBMM’ye 6’ncı Grup | Saadet-Gelecek İttifakı Kuruldu

Seçime CHP listelerinden giren Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ittifak için imzayı attı. İki parti Meclis çalışmalarının yanı sıra yerel seçimlerde de işbirliği yapacak. Saadet-Gelecek İttifakı ile Meclis’teki grup sayısı da 6’ya yükseldi.

Konu hakkında Gelecek ve Saadet partililer şu açıklamalarda bulundu; İttifak, Meclis çalışmalarının yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de “seçim ittifakı” dâhil her türlü işbirliğini kapsamaktadır.

Bu çerçevede Gelecek ve Saadet Partisi milletvekilleri 28. Yasama Dönemine birinci devre süresince Saadet Partisi bünyesinde bir grup kuracaklardır. Birinci devre sona erdiğinde partiler işbirliğinin şekli ve sürecini yeniden değerlendireceklerdir. Oluşacak grubun Grup Başkanı Gelecek Partisi adına seçilen bir milletvekili olacak, iki Grup Başkan vekilliğinin birisi Saadet Partisi milletvekilleri, diğeri Gelecek Partili milletvekilleri arasından seçilecektir. Grup oluştuktan sonra idari amirliği ve kâtip üyeliği gibi gruba tahsisi edilecek yeni siyasi makamlara, komisyon üyeliklerine ve diğer TBMM kadrolarına da ehliyet ve liyakat temelinde iki parti arasında adil bir şekilde atamalar yapılacaktır.

Genel Başkanlar: Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, “Saadet-Gelecek” ittifakının ortakları olarak her iki partinin bayrak, flama, amblem ve benzeri emarelerinin ortak şekilde kullanıldığı haftalık grup toplantılarında iki partinin milletvekillerine ve kamuoyuna sesleneceklerdir. Gelecek Partisi milletvekilleri, tüm siyasi faaliyetlerini Gelecek Partisi adına yapacaklardır. Her iki partinin milletvekilleri kendi partilerindeki i görev ve sorumluluklarını hiçbir değişiklik olmadan sürdürecekler, yürüttükleri siyasi çalışmalarda kendi genel başkanlarına ve parti kurullarına karşı sorumlu olacaklardır.

İki partinin TBMM’de işbirliği ve güç birliği anlayışı ile çalışmalarını yürütmelerini sağlamak üzere liderler ve ilgili parti birimleri arasında istişari mekanizmalar oluşturulacaktır. Bu ortaklık zemininde oluşabilecek görüş farklılıklarında partiler kendi program ve politikalarına uygun şekilde faaliyette bulunabileceklerdir.

Her iki partinin muhalefetin demokratik zeminin güçlendirilmesi amacıyla daha kapsamlı ve katılımcı bir işbirliği içinde çalışması için gösterdiği çabalar iyi niyet ve kararlılıkla sürdürülecektir. İttifakı oluşturan partiler diğer partilerle ikili ilişkilerinde eşgüdüm içinde olmaya özen göstermekle birlikte bağımsız hareket etme hakkına sahip olacaklardır.

Gerektiğinde diğer ittifak ve partilerle birlikteliğe de açık olacak şekilde; Saadet ve Gelecek Partileri 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ortak aday belirleme, birlikte liste yapma, hangi seçim bölgesinde hangi parti adı ile seçime girileceği hususları dâhil olmak üzere her türlü işbirliğini yürüteceklerdir.

Konu hakkında görüş aldığımız Gelecek Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Av. Burak DİYARBAKIRLIOĞLU, “Birlikte grup kurma fikri, ortak ne yapabiliriz arayışı, Şûra kurup farklı fikirleri barındıracak özgür bir ortam sağlama arayışıdır. Özgürlük toplumsal bir kavramdır. Ya herkese vardır, ya kimseye yoktur. Birlikte özgür olunur, bireysel olarak bu özgürlükler kullanılır. Kurala tabidir. “Hiçbir kurala tabi olmayayım, beni kısıtlayan hiçbir şey olmasın” bakışı özgürlüğe değil, serseriliğe işaret eder. Tarihsel olarak Şûra olarak adlandırabileceğimiz bu yapı, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin encümen-i daniş’i olacak. Özgür bir ortam kurarak mecliste yasal anlamda grup kuran Gelecek Partisi ve Saadet Partisini ve tebrik ediyor, hayırlı olsun diyorum” dedi.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Av. İsa Mesih ŞAHİN ise “Ülkemizde temel hak ve özgürlüklere dayalı gerçek bir demokrasinin kurumsallaşması, evrensel adalet ilkesinin ve milli değerlerimizin siyasi hayata yansıtılabilmesi, siyasi ahlak ve nezakete dayalı bir siyasi iklimin oluşturulabilmesi, vatandaşlarımıza insan onuruna yakışır bir hayat standardının sağlanabilmesi için parti çıkarlarımızı gözetmeksizin attığımız bu adımın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Şahin, “Gelecek-Saadet Partileri Ortak Meclis Grubumuzda Meclis Grup Başkan Vekili olarak görev yapacağım. Bana güvenen Genel Başkanımız Sn. Ahmet Davutoğlu ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. TBMM’de milletimizin sesi olmak ve partimizi en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz çalışacağız” dedi.

12 Temmuz Çarşamba günü saat 09:15’te, Saadet Partisi-Gelecek Partisi ortak grup toplantısı TBMM’de gerçekleşecektir. Basına açık bölümde, her iki lider de konuşacaktır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
208 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.