logo

Telafi Süresince Okullarda Temizlik ve Güvenlik İşini Kim Yapacak

Telafi Süresince Okullarda Temizlik ve Güvenlik İşini Kim Yapacak

18 Haziran’da karneler dağıtılacak. İsteyen öğrenciler, 2 Temmuz’a kadar okullara gidebilecek. Öğretmenler okullarda olacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak “Telafide Ben de Varım” yaz uygulaması programını açıkladı…

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında “telafidebendevarim.meb.gov.tr” adresinden başvuru yapılabilecek.

Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren program, “eğitim faaliyetleri fiziksel”, “sosyal-duygusal”, “akademik gelişim” ve “özel eğitim alanı” olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile belediyeler de sürece katkı sağlayacak. Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri yapılacak.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

Ayrıca 11.sınıftan 12.sınıfa geçen öğrenciler için okullarda Yaz DYK (Üniversiteye Hazırlık Kursu) açılacak. Bu kurslarda 3 Temmuz-27 ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Okulları kim temizleyecek ve güvenliğini kim sağlayacak?

Peki, Eylül ayına kadar sürecek olan Yaz DYK’larda ve Telafi Eğitimlerinde okulları kim temizleyecek? Okullarda çalışan Hizmetli Personeller ve Güvenlik Personelleri İŞKUR aracılığı ile TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında çalıştırılmaktadır. Sözleşmeleri 17 Haziran’da sona ermesiyle okullarda temizlik ve güvenlik personeli kalmayacaktır. Zaten pandemiden dolayı okullarda daha az personel çalıştırıldı. Bu salgın hastalık döneminde okulları kim temizleyecek ve güvenliğini kim sağlayacak?

Sözleşmeler Uzatılsın!

Hasbahçe Gazetesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve İŞKUR’a çağrı yaparak TYP kapsamında çalışanların iş sözleşmelerinin Eylül Ayına kadar uzatılmasını talep ediyoruz. Maaşları ve SGK’ları ödensin işlerine devam etsinler. Pandemi döneminde öğrenciler okuldayken çalışsınlar ve okullar temiz ve güvenilir olsun.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

942 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.