logo

TEOG Sınavında Başarılar Dileriz

TEOG Sınavında Başarılar Dileriz

TEOG Sınavında Başarılar Dileriz

teog 2014-2015

TEOG sınavları için heyecan dorukta! Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılacak olan ikinci dönem ortak sınavları 29 -30 Nisan tarihlerinde yapılıyor. 

 “Türkçe, matematik, din kültürü” yazılıları yarın

Yarınki oturumda, sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları gerçekleştirilecek. Ortak sınavlar; ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullar ile yurt dışında KKTC ve MEB´e bağlı okulların bulunduğu, sınav için uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20´de başlayacak ve aynı anda yapılacak.

Ortak sınavlarda, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak. Dinlenme süresi ise 30´ar dakika olacak.

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı, her bir ders için sınav süresi 55´er dakika, dinlenme süresi ise 15´er dakika verilecek.

Her bir ders sınavı için salonlara 20´şer öğrenci yerleştirilecek, öğrencilerin sıralara tek tek oturması sağlanacak.

Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek.

Öğrenciler, sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla alınmayacak. Bu gereçleri bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, tutanakla geçersiz sayılacak.

Ortak sınavın ikinci oturumu ise 30 Nisan Perşembe günü yapılacak. İkinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek.   

16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde ise mazeret sınavları gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise Haziran ayında açıklanacak.

8.sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda 5-6 ve 7. sınıflar ders yapmayacak. Aynı şekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak. Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara da tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü hafta sonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 gün olacak.

TEOG İkinci dönem merkezi ortak sınav 29-30 Nisan 2015´te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015´te gerçekleştirilecek. Merkezi ortak sınavlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp  Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır. 

TEOG SON DAKİKA İPUÇLARI

– Sorunun tamamını okuyup, soru kökünün altını çizin.
– Blok kodlama yapmaktan kaçının.
– Kodlama yaparken soru numaralarının ve cevap şıkkının aynı olduğunu kontrol edin.
– Çözümü basit olsa bile ayrıntıları yazmanızda yarar var.
– Yorulduğunuzu hissettiğinizde, yaklaşık 15 saniye kadar kendinizi dinlendirip, nefes egzersizi yapın.
– Acele etmeden zamanı iyi kullanmaya çalışın.
– Soru köklerindeki altı çizili, olumlu-olumsuz ifadelere dikkat edin.
– Zor sorularla inatlaşmayın. Yanma bir işaret koyarak, daha sonra vakit kaldığında bu soruları çözebilirsiniz.
– Zor sorular moralinizi bozmasın. Diğer sorulara geçtiğinizde, o sorulara aklınızın takılmasına izin vermeyin.
– Uzun paragraf sorularından korkmayın. Bu sorularda önce soru kökünü sonra da paragrafı okuyun.
Böyle yapmanız hem doğru cevaba ulaşmanızı hem de zaman kazanmanızı sağlayacak.
– Unutmayın sınavda yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilemeyecek. O nedenle tüm sorulan cevaplayın

Hasbahçe Gazetesi olarak sınava girecek tüm çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Rabbim zihin açıklığı versin.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1566 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.