logo

Terör’e Bakış

Terör’e Bakış

Terör’e Bakış

Terör’e Bakış Necdet Meşe

Öncelikle unutulmaması gerekir ki, “terör/terörist” kelimesi, Batılı bir kavramdır ve modern haliyle ilk defa yine Batı’da (Avrupa’da) ortaya çıkmıştır.

Modern anlamda ilk defa Batıda ortaya çıkan terörün tarihi kanlıdır ve Devletlerden/Güç odaklarından/İstihbarat örgütlerinden ayrıştırılamaz! Resmi odaklar, terörü politik rakiplerine ve menfaatlerine taş koyanlara karşı çekinmeden kullanmış, hatta bizzat örgütlemişlerdir. Bu ayrışmaz durum ne yazık ki günümüzde de devam etmektedir.

Soru: Bu kanlı ve sistemle iç içe geçmişine rağmen Batılılar “terörü” neden kendilerinin dışında arar ve başkalarını suçlarlar?! Bir de yetmezmiş gibi “ötekileştirdiklerini”, utanmadan terör suçundan yargılamaya ve cezalandırmaya kalkarlar?!

Dolayısıyla Batılı, “terörü” nasıl tarif ediyorsa ona göre kıyas yapılmalı…

Soru: Mademki terörün anlamı budur; o halde Batı (tarihte kendi içinde de ortaya çıkan) vatanını, toprağını, halkını ve geleceğini düşmana karşı savunmak amacıyla canını ortaya koyan ve haklı “kurtuluş mücadelesi” veren direniş gruplarını nasıl isimlendirir?!

Diyelim ki ortada terör tanımına girebilecek ölçüde eylemler var; böyle olsa bile zulüm ve haksızlık yapan, yakan-yıkan, öldüren her grubu Batılı kavramlarla illa da “terör/terörist” diye tanımlamak zorunda mıyız?! Batılı her halükarda terörü istismar ediyor, öncesinde ve sonrasında hem örgütleri, hem kamuoyunu kendi çıkarlarına göre manipüle ediyor! O nasıl isterse, dünya kamuoyu öyle inanıyor! İstediği masum grubu terörist ilan ediyor, istemediğini eli kanlı örgüt bile olsa etmiyor! Buna bir dur demeli; Emperyalist şebekenin, terör örgütlerini ve kamuoyunu kendi menfaatine göre yönlendirmesine bir son verilmelidir!

Soru: Neden böyle netameli konularda Batı’nın manipülasyonlarına açık olmak yerine, kendi kavramlarımızı oluşturmuyoruz?!

Her ne olursa olsun, hangi grup/örgüt ve hangi gerekçeyle olursa olsun şiddete baş vursa da vurmasa da; adı asla “İslam yada Müslüman’la” bir araya getirilemez, getirilmemelidir?!

Soru: Bu ander terör Batıda ortaya çıkmış, oraları kaç asır kana bulamış ve hala bulamaya devam ederken, dünya kamuoyunda siz hiç dünya medyasında “Hristiyancı Terör/Hristiyan Terörü yahut Hristiyan Terörist” ifadesi duydunuz mu? Yahudiler Filistin’i 100 yıldan fazladır kan gölüne çevirmelerine, köy ve kasabaları yaşayanlarıyla birlikte ortadan kaldırmalarına, Filistinli direnişçileri ve daha bir çoklarını Avrupa ve Amerika başkentlerinde kuş gibi hunharca katletmelerine rağmen “Yahudici Terör/Yahudi Terörü yahut Yahudi Terörist” duydunuz mu?!!

Emperyalistler ve Siyonistler tarafından, dünya kamuoyunda İslamı ve Müslümanları “terör/terörist” ithamıyla lekelemek ve gömmek isterken; bundan daha vahim olmak üzere, ülkemizde bir kısım dindar/muhafazakar çevre yazılı ve görsel medyada bu kavramı mübarek İslam ve Müslüman adıyla birlikte nasıl fütursuzca kullanabilmektedir?! Bu bir kasıttır! Cehaletten öte bir planın icrasıdır; emperyalistlerin ve Siyonistlerin oyununda açık figüran olmak demektir!

Müslümanlar olarak kesinlikle ve ne olursa olsun, ne bu lanetli yolu, ne bu melun adı kullanamayız, kullanmamalıyız, kullandırtmamalıyız!!!

Tarih bütün açıklığıyla ortadadır! Kullananlardan da -her kim olursa olsun- hesabını, medeni bir hak olarak kamuoyu önünde sormalıyız!..

Necdet MEŞE

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1557 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.