logo

TİYATROHANEM SANAT ATÖLYESİ’NDEN BAL KIVAMINDA BİR OYUN: ŞEKERPARE

TİYATROHANEM SANAT ATÖLYESİ’NDEN BAL KIVAMINDA BİR OYUN: ŞEKERPARE

Tiyatrohanem Sanat Atölyesi müthiş bir sezon finali ile Kağıthane’de tiyatroya damga vurdu. Kurulduğu yıldan beri onlarca mezun verip, birçok kişinin ilk defa sahne tozu yutmasına vesile olan TİYATROHANEM, bu defa bir müzikale imza attı.

Ekibin kurucuları Semavi Aydın ve Ahmet Fırat Er, ilk kuruldukları günden beri “ŞEKERPARE” oyununu sahnelemek istediklerini belirtirken oyunda rol almayı da ihmal etmediler. 

18 kişilik geniş oyuncu kadrosu ve sahne arkasında bir o kadar kalabalık teknik ekip ile dev bir kadro tiyatro severlerin hizmetindeydi. İBB Şehir Tiyatroları Sadabad Sahnesi’nde prömiyeri yapılan oyun, 601 kişilik sahne kapasitesini aşarak 700 civarında misafiri ağırladı. Oyunun yönetmeliğini ise Yakup Üneş üstlendi.

AŞKIN EN SAF HALİ

Konu hakkında görüş aldığımız Tiyatro Eleştirmeni Sevda Ömür YÜKSEL, “Türk Sinemasının ünlü klasiği Şekerpare, karşımıza tiyatro sahnesinde çıkıverdi. Öncelikle şahsi yorumum, oyunun sinema halinden daha eğlenceli olduğu. Danslar ve şarkılar eşlik edilmek istenecek düzeyde güzeldi. Aşk sahnelerinde Cumali ve Şekerpare karakterleri tam bir aşk şöleni izletti bizlere. Oyunun kast seçimi bu çift liderliğinde mükemmele yakındı. Her karakter rollerine özenle seçilmiş, birçok izleyicinin fuaye alanında bunu özellikle söylediğine şahit oldum.

İt Hurşit ve Ziver karakterleri ise oyunun komedi yükünü üstlenmişti. Gülmemek için kendini zorlayanların bile dayanamadığı bir performans sergilediler. Ana karakterlerin haricinde tüm yardımcı karakterler komediye de duygusal kısımlara da olabildiğince katkı sağladı. Komiserin kız kardeşini oynayan oyuncu çok fazla reaksiyon alırken Ayşen Gruda’yı akıllara getirdi. Oyunun tarih ile bağlantısı 2. Abdülhamid dönemindeki casus eleştirileri ile yapılmıştı. Oyunda sanırım eleştirilebilecek tek kısım bazı kısımlarda sesin az gelmesi ve ışıkların kötü olması. İşin en şaşırtan yanlarında biri sahnedeki oyuncuların büyük bir kısmının ilk defa sahneye çıkıyor olması. Oyun sonunda bizzat yönetmenleri tarafından verilen bu bilgi ile oyuna karşı olan ilgim ve saygım daha da arttı. Bu sene şehir tiyatroları, özel tiyatrolar ve devlet tiyatrolarında birçok oyun seyrettim ama gelin görün ki gönlümde en güzel yerinde oyuncularının bir kısmının ilk defa sahneye çıktığı bu oyun yer aldı. Son olarak kendimi gecenin kazananı ve şanslısı sayıyorum. Ayrıca bu ekibi takibe alıyorum imkânım oldukça her oyunlarında var olacağım” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
661 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.