logo

Turgut Yılmaz karikatür sanatını anlattı

Turgut Yılmaz karikatür sanatını anlattı

Turgut Yılmaz karikatür sanatını anlattı

 Karikatürist Turgut Yılmaz Kağıthane

Hasbahçe Söyleşileri’nin konuğu olan sevilen Karikatürist Turgut Yılmaz, Kağıthanelilere karikatür sanatını ve karikatür sanatının hayatın içerisindeki aktif yerini anlattı.

Şehir Müzesi’nde düzenlenen “Karikatür Sanatına Dair” söyleşisinde vatandaşlara yaşamın her alanında karikatürün etkin şekilde var olduğunu ve karikatür sanatçısının içinde olduğu toplumdan beslendiğini söyleyen Yılmaz, karikatür mizahının çizgilerlerden oluşan mesajlar olduğunu ifade etti.

Kağıthane Şehir Müzesi Turgut Yılmaz 

Türkiye’de karikatürün tarihi, karikatür dergileri ve gençlerin karikatüre ilgisi hakkında Kağıthanelilerle sohbet eden Turgut, mizahın da kendi içerisinde kurallara bağlı olduğunu söyledi. Kişilik haklarını zedeleyen ve mizahı hedef gösteren bir silaha dönüştüren bir anlayışın karikatür sanatına yakışmadığını sözlerine ekleyen Turgut, eleştirinin ancak evrensel olarak kabul edilen etik anlayışı ile mizaha dönüşebileceğini ifade etti.

 Karikatürist Turgut Yılmaz

Samimi bir sohbet şeklinde gerçekleşen söyleşide kendi karikatürlerini de davetlilerle paylaşan Turgut, çalışmaları ve ödüllü çizimlerini de Kağıthanelilerle paylaştı. Temel karikatür çizim tekniklerini uygulamalı olarak anlatan Turgut, söyleşi sırasında sevilen karakterlerini çizdi. Programın sonunda Turgut, katılımcılara kitaplarını imzaladı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1953 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.