logo

Milli Değerlerimize Sahip Çıkalım, Bu Değerler Hepimizin

Milli Değerlerimize Sahip Çıkalım, Bu Değerler Hepimizin

Geçen gün bir arkadaşımın düğününe gittim. Allah hayırlı etsin. Düğün, mekânı ve içeriyi olarak çok güzel ve lüks bir otelin düğün salonundaydı. Misafirler güzel eğleniyorlardı. Fakat hep bilmeden yaptığımız hataları yaparak, hani bir zamanlar acı dolu “Oy 15’li on beşli, yârin gözleri yaşlı” türküsünü söyleyerek göbek attığımız gibi…

Bu defa da doların pahalandığından artık Türk parasını, oynayanları şımartmak için havaya attıklarını ve sonra da oyun esnasında ayaklar altında ezildiğini gördüm. Hatta bazı kendini bilmezlerin oynayanların başlarına değil ayaklarının altına para attıklarını görünce rahatsız oldum!

Türk Parasının Kıymetini Bilelim

Dostlar bu para bizim paramız. Bayrağımız gibi, İstiklal marşımız gibi paramız da milli bir değerdir. Değeri ile beraber üstünde ulu önder Atatürk’ten tutun Yunus Emre’ye kadar birçok Türk büyüklerimizin resmi vardır. Bu kadar saygısızlığa müsaade etmemeliyiz. Yetkililerden acilen önlem almalarını talep ediyorum. Bu itibarsızlaştırmanın takipçisi de olacağım.

Efendiler illaki birbirinize gaz vermek istiyorsanız veya müzik emekçilerinin hakkını vermek istiyorsanız, otelle anlaşarak para karşılığı ve tekraren değişimi olan kıymetli kâğıtlar alarak bu zevkinizi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Dilerim yetkililer bu bilmeyerek de olsa yapılan bu saygısızlığı düğün salonları ve otellerle anlaşarak çözer. Böylece hem paramızın saygınlığını korur hem de paramızın yıpranmasını ve heder olmasın muhafaza etmiş oluruz.

Nur içinde yatsınlar ecdatlarımız. Paramızı kıymetli deri cüzdanlarda taşırlardı ki; para hırpalanmasın diye. Kullanırken de izzetle ve vakarla kullanırlardı.

Milli değerlerimize sahip çıkalım bu değerler hepimizin.

Kalın sağlıcakla.

Ahmet AL

343 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.