logo

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Balkan Ülkelerine 50 Bin Kur’an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Balkan Ülkelerine 50 Bin Kur’an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Balkan Ülkelerine 50 Bin Kur’an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfı, Hediyem Kuran Olsun Projesi kapsamında Balkanlar’da 50 bin Boşnakça Mealli Kur’an-ı Kerim’i 8 farklı ülkede yaşayan Müslümanlara hediye edecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Hediyem Kur’an Olsun projesinin yurt içinde ve yurt dışında kardeşlerine Kur’an hediye etmek isteyen Müslümanlarla, Kur’an-ı Kerim’e ulaşmak isteyen Müslümanlar arasında hediye köprüsü oluşturduğunu söyledi.

Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan vakfa gelen talep üzerine hediye Kur’anların ulaştırıldığını vurgulayan Tutkun, Balkan ülkelerinde bu yöndeki ihtiyaca yönelik de çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Şu ana kadar proje kapsamında 31 Mart 2017 itibariyle 700 bin 152 adet Kur’an-ı Kerim hediye edildiğini vurgulayan Tutkun, toplamda yurt içi ve yurt dışında 2015-2016 yıllar içinde 268 bin 203 mealli Kur’an-ı Kerim dağıtıklarını, 215 bin adet farklı dillerde meal çalışmasının baskı aşamasında olduğunu, baskıların ramazan sonu itibariyle tamamlanıp dünyanın farklı noktalarına dağıtılacağını söyledi.

Tutkun, “Balkanlardaki Müslümanların en yaygın konuştukları dillerden birinin Boşnakça olduğu göz önüne alınarak, Bosna Dini İdaresi ve Bosna Din Hizmetleri Müşavirliğimizin desteğiyle en çok okunan Boşnakça meallerden biri olan Besim Korkut’a ait Boşnakça 50 bin adet mealli Kur’an-ı Kerim’in basım çalışmalarının tamamlandığını ve yakın zamanda planlanan dağıtımların başlayacağını ifade etti.

50 bin adet Boşnakça mealli Kur’an-ı Kerim’in bölgedeki 8 farklı ülkede yaşayan Müslümanlara dağıtılacağını vurgulayan Tutkun, “Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya’da yerel dini idareler ve din hizmetleri müşavirliklerimiz işbirliği ile Kur’an-ı Kerimlerin dağıtımını yapacağız. Bölgedeki ülkelerde Kuran ihtiyacı olan tüm medreselerde, camilerde, fakültelerde ve diğer kurumlara Boşnakça mealli Kur’an-ı Kerim dağıtacağız” dedi.

Tutkun, Boşnakça dışında Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Arnavutça mealli Kur’an-ı Kerim çalışmasının sonuçlanması ile Arnavutça mealli Kur’an-ı Kerim basım ve dağıtımına da başlayacaklarını söyledi. 

Farklı dillerde basım çalışmaları

Proje kapsamında İngilizce, Azerice, Türkçe, Fransızca, Rusça baskıların tamamlanıp dağıtımlara başlandığını vurgulayan Tutkun, “İspanyolca ve Almanca, mealli Kur’an-ı Kerim tasarımları tamamlandı, baskı yakın zamanda başlayacak ve özellikle İspanyolcanın Latin Amerika’daki ihtiyaç sahiplerine ramazan ayı içerisinde ulaştırılacağını; ayrıca başta Afrika olmak üzere yerel dillerde mealli Kuran çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1461 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.