logo

Türkiye Gazze’ye seyirci kalmadı

Türkiye Gazze’ye seyirci kalmadı

Türkiye Gazze’ye seyirci kalmadı

gazzeye-seyirci-kalmadi

İHH öncülüğünde dün başlatılan kampanyaya destek için birçok televizyon ve radyonun dün akşam gerçekleştirdiği ortak canlı yayında SMS ve telefonla 12 milyon toplandı.

Çeşitli ulusal ve yerel TV kanalı ile radyonun dün gece 22.00 -02.00 saatleri arasında gerçekleştirdiği ortak yayında tüm Türkiye Gazze’ye yardım için yarıştı. İşadamları, STK temsilcileri, sanatçılar, akademisyenler, gazeteci ve yazarlar programa katılarak bağışta bulundular. Yayına telefonla bağlanan binlerce vatandaş da Gazze’deki yaraların sarılması için katkıda bulundu.

İHH öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına destek için Çeşitli ulusal ve yerel TV kanalı ile radyonun dün gece gerçekleştirdiği ortak yayında Gazze’ye yardım yağdı. Ümit Sönmez’in sunduğu gecede bütün Türkiye tek yürek oldu. İşadamları, STK temsilcileri, sanatçılar, gazeteci ve yazarların bağış yaptığı gecede, 7’den 70’e herkes küçük de olsa katkıda bulunarak Gazze’deki Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalıştı. Gece boyunca Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Star Gazetesi Dış Haberler Müdürü Saadet Oruç, TV 24 moderatörlerinden Betul Bozdoğan ve Zeynep Türkoğlu, A Haber moderatörlerinden Zeynep Bayramoğlu, sanatçı Münip Engin Noyan, AA Dış Haberler Koordinatörü Turan Kışlakçı, gazeteci Ahmet Varol, Yıldıray Oğur, Etyen Mahçupyan, Fatih Er, Nevzat Çiçek, Yusuf Armağan, Moral FM Genel Müdürü Haluk İmamoğlu, TRT Haber Müdürü Mehmet Akif Ersoy, Sanatçı Murat Çelik, Ömer Karaoğlu, Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, İHH Başkanı Bülent Yıldırım telefonda bağış topladı. Dört saat süren program sonunda SMS ve telefonla toplam 12 milyon lira yardım toplandı.

turkiye-gazzeye-seyirci-kalmadi

TELEFONLAR KİLİTLENDİ
Gazze için “Seyirci Kalmayın” sloganıyla düzenlenen “Gazze’ye İlaç Ol” kampanyasına televizyonları başındaki vatandaşlar 3272’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağış yaptılar. Yoğun ilgi nedeniyle telefonların kilitlenmesi üzerine bağışçılar, İHH’nın çağrı merkezinin 0212 631 21 21 numarasına yönlendirildi.

ÇOCUKLAR HARÇLIKLARINI BAĞIŞLADI
Kampanyaya telefonla katılan çocuklar da harçlıklarını bağışladığını söyledi. 5 yaşındaki Mehmet, Uşak’tan arayıp harçlıklarını bağışlamak istediğini söyledi. Programa çeşitli okullardan öğrenciler de katılarak kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladı. Öğrenciler, ekran başındaki yaşıtlarına Gazze’deki arkadaşlarına yardım yapmaya çağırdı.

Programa bağlanan bir vatandaşın yaptığı yardım da büyük yankı uyandırdı. Programın başlarında stüdyoya bağlanan bir bağışçı İsrail asıllı olduğunu ve Gazze’ye 2 bin Dolar bağış yaptığını duyurdu.
İsrail’in saldırdığı Mavi Marmara gemisinde bulunan Sinan Ahmet de kampanya dolayısıyla, Türk hükümetine ve halkına teşekkür ederek, 60 bin dolar bağışladı. Güney Afrika’dan yayına bağlanan bir kişi de ümmet olarak Gazze’ye destek verdiklerini belirterek, 200 bin dolar bağışta bulundu

Kampanya kapsamında bin çocuğa da yetim bursu verildi.

MEHMET KAYA EVLENECEK KIZININ DÜĞÜNÜNE KATILAMADI
Programda Gazze’ye de canlı bağlantı gerçekleştirildi.  Gazze’deki son durum hakkında bilgi veren İHH Filistin Temsilcisi Mehmet Kaya, kampanyaya destek verenlere teşekkür etti.

Kaya, Türkiye’de evlenecek kızının düğününe katılamadığını dile getirerek, “Burada bulunmak bizim için her gün sevap. Düğününde olmak istedim, mahzunum. Rabbim Gazzeli bir şehidin oğlunu bize ikinci oğul, damat olarak verdi. Ama burada yapacağımız şeyler, her zaman bulabileceğimiz şeyler değil. Şu anda burada bulunmam gerektiğine inanıyorum. Burada bulunduğumuz her dakika, bizim için sevap” ifadelerini kullandı.

Stüdyoya kurulan ekranda da İsrail saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan kişiler ile yıkılan binaların görüntüleri yansıtıldı.

BÜLENT YILDIRIM’DAN DEHŞET VEREN RAKAM
Programda söz alan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İslam dünyasında bir günde 3 bine yakın insanın öldürüldüğüne ve dünyanın sessiz kaldığına dikkat çekti.

Doğu Türkistan’da Kur’an-ı Kerim okuyan kadınların evlerinden alındığını hatırlatan Yıldırım, “Eşleri peşlerine gitti fakat orada eşleri de öldürüldüler. Bunun üzerine çatışma çıktı ve iki köyü ortadan kaldırdılar. İslam dünyasının hali bu. Buna kim sahip çıkacak, bizler sahip çıkacağız. Bir tarafımızda Doğu Türkistan, bir tarafımızda Gazze, Suriye, Irak, Afganistan… Hepsi bize bakıyor”dedi.

Herkesin duyarlılığının kendisini sevindirdiğini dile getiren Yıldırım, “Siyonizm hangi dönem hâkimse o zaman dünya kan gölü var. O yüzden Siyonizmin terör örgütü olarak ortadan kaldırılması gerek. Çocuk ve bebek katilidir bunlar” diye konuştu.

GAZZE’YE DESTEK KONVOYUNA ÇAĞRI
Siyonizmin gözünü açmış Türkiye’ye baktığını vurgulayan Yıldırım, bugün Türkiye genelinde gerçekleşecek Gazze’ye destek konvoyu için çağrı yaptı: “Türkiye’deki tepkilere önem veriyor. O yüzden protesto yapmayı yardım yapmayı iyi bilin. O yüzden yarın İstanbul ve Anadolu’da araç konvoyu düzenlenecek. Biri Vatan caddesinden diğeri Kartal E-5’ten hareket edecek saat 21.30’da. Arabalarınızla buraya gelin Filistin bayraklarını alın, Filistin marşlarını çalın.”

MİLLETVEKİLLERİ TELEFONLA BAĞLANDI
Canlı yayına telefonla katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekil Zeynep Armağan Uslu ise saldırılar karşısında Türkiye halkının güçlü bir tutum aldığını söyledi. Uslu, millet olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini kaydederek, “Kardeşlerimizin orada olduğunu unutturmamak gerekiyor. Fert fert hepimizin bir katkı ve destek vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de “Ramazanda Gazze’yle yatıp Gazze’yle kalktık. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilgili kurumları, Gazze’nin yanında oldu. Okullar, hastaneler bombalandı, sahilde oynayan çocuklar bombalarla öldürüldü. Gazze’nin milletimiz için anlamı büyük. Kampanya düzenlediğiniz için teşekür ederim” değerlendirmesinde bulundu.

Yayın yapan TV Kanalları:
BEYAZ TV, KANAL 24, TVNET, TGRT HABER, ÜLKE TV, 360 TV, CİNE5, KANAL A, DOST TV, UZAY TV, ÇAY TV, VUSLAT TV, KANAL 5, KAY TV, KON TV, KAÇKAR TV, KANAL URFA, 47 TV, ABANT TV, AKSU TV, BURSA TV, DRT DENİZLİ, GÜNEŞ TV, KANAL 26, KANAL 56, KANAL 60, KANAL 68, KARDELEN TV, KÖROĞLU TV, MERCAN TV, REHBER TV, SELAM TV, SERHAT TV, SÖZ TV

Yayın yapan Radyolar:
RADYO 7, AKSARAY JEST FM, AKSARAY KRAL FM, AR RADYO, DOST FM, KENT FM, LALEGÜL FM, MAVİ RADYO, MORAL FM, ÖZEL FM, TGRT FM, BİRLİK RADYO, FURKAN FM, ŞAFAK FM, RADYO NET, UMUT FM, SOMA ÇAĞRI FM, HATAY FM, ÇAĞRI FM, MERSİN HAYAT RADYO, RİBAD FM, RADYO EN İSRA FM, ÇAĞRI FM, ÇORUM ENGİN FM, DENGE RADYO, SERHAT FM, GEBZE MESAJ FM, ANADOLU RADYO, RADYO BARIŞ, RADYO DADAŞ

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1554 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.