logo

Türkiye Kudüs İçin Ayakta

Türkiye Kudüs İçin Ayakta

Türkiye Kudüs İçin Ayakta

Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklayan ve ezanı susturan Siyonist İsrail’in zulmüne dur demek için Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde onlarca STK’nın destek verdiği Türkiye genelindeki eylemde Müslümanlar tek yürek oldu. İsrail zulmünü protesto eden Müslümanlar, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasını talep ediyor.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa İsrail işgali altında. İsrail’in bu zulmüne dur demek için Anadolu Gençlik Derneği olarak, tüm Türkiye’de, Cuma namazı çıkışında protesto eylemi düzenlendi.

Uyan Müslüman, İlk Kıblen İşgal Altında

Anadolu Gençlik Derneğinin (AGD) Beyazıt Meydanı’nda cuma namazından ardından düzenlediği “Mescid-i Aksa’ya Sahip Çık” miting ve gösterilerine, Milli Gençlik Vakfı, İHH, Önder, MÜSİAD, Mazlum-Der, HUDER, Hukuk-Der, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Vuslat Derneği, Mirasımız Derneği, Ensar Vakfı, TÜGVA, Deniz Feneri Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Siyer Vakfı, İSEV, Safa Vakfı, Verenel Derneği, Sadakataşı Derneği, ESDER, Fatih Akıncıları Derneği, Anadolu Ensarları Derneği, Öz Petrol İş Sendikası, Uluslararası Kudüs Derneği, PAMDER, Hak-Der, Rahmet İnsani Yardım Derneği, EZDER, UTESAY, BAGİMDER, Masumeli Derneği, Genç İrade Derneği, Fas Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Müdafaa-i İslam Derneği, Farukiye Vakfı, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Birleşik Yayıncılar Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı, HAKEV, Öze Dönüş Platformu, İnsani Hak ve İhlalleri Derneği, İstanbul Yozgatlılar Derneği, Genç Fenerbahçeliler, Galatasaray Ultraaslan Grubu ve Beşiktaş Çarşı Grubu’nun destekleri ile gerçekleştirildi. 

TÜRKİYE İLE FİLİSTİN ARTIK KAN KARDEŞİDİR

Beyazıt Meydanı’na telefonla bağlanan Hamas İslami Direniş Hareketi Lideri Başkanı İsmail Haniyye, “Bugün Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı engelleyen, Aksa’yı yıkmak isteyen, Müslümanlara her türlü zulmü yapan İsrail’e karşı, beraber olduğumuzu görmek bizlere güç veriyor. Türkiye Kudüs’e coğrafya olarak uzak olabilir ama akide olarak, ruh olarak Kudüs’e çok yakındır. Türkiye, Kudüs’e kalben yakın olduğunu bize her zaman hissettirmiştir. Türkiye, bize o kadar yakındır ki, Aksa’yı hep iç meselesi olarak görmüştür. Ayrıca Türk halkı Aksa için mücadeleden hiçbir zaman geri durmamıştır” ifadelerini kullandı.

Allah’ın yardımıyla yürüyüşümüz devam ediyor

“Türkiye ve Aksa denilince Sultan Hamid’in ismi gelir hep akıllara. Sultan Abdülhamid-i Sani, Kudüs’ün bugünkü mücadelesinin en büyük pay sahiplerindendir” diye konuşan Haniyye, “İşte siz aynı atalarınız gibi Aksa’ya sahip çıktığınızı ispat ettiniz. Aksa ile Türkiye’nin kanı artık birleşmiştir. Mavi Marmara’da Mescid-i Aksa için canını veren Türkler ile Filistinli şehitlerin kanları birleşmiştir. Biz Allah’ın yardımı ile yürüyüşümüze devam ediyoruz. Siz de aynı ruh ile yürüyüşünüze, direnişinize devam edin. Ta ki Mescidi Aksa’da buluşana kadar” ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

Program Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1457 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.