logo

Türkiye’de bir ilk: Çağlayan Taşlık Tüneli

Türkiye’de bir ilk: Çağlayan Taşlık Tüneli

Türkiye’de bir ilk: Çağlayan Taşlık Tüneli

6cag

Kağıthane’nin ulaşımını rahatlatmak için Kağıthane Belediyesi’nin bütçesiyle Türkiye’nin ilk belediye öz kaynaklı Çağlayan Taşlık Tüneli açılışını kadınlar yaptı.

Yağmurlu havaya rağmen Kağıthanelilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen Çağlayan Taşlık Tüneli açılış törenine AK İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken’in yanı sıra Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç ile AK Parti Kağıthane İlçe Teşkilatı yönetici ve üyeleri, meclis üyeleri de katıldı.

Etrafına 3 bin metrekarelik çocuk parkı ve yeşil alan yapılan Çağlayan Taşlık Tüneli’ni 185 metre uzunluğu ile Kağıthane’nin ulaşımına önemli ölçüde katkı sağlayacak. Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetimin kendi öz kaynaklarını kullanarak yaptığı tünel olma özelliğini taşıyan Çağlayan Taşlık Tüneli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüde açılarak kadın şoförlere ithaf edildi.

Başkan Kılıç’ın Kağıthane’de muhteşem işler başardığının söyleyerek sözlerine başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, ”Başkanımız Fazlı Kılıç Kağıthane’de muhteşem işler yapıyor. Akla hayale gelmeyecek işler yapıyor. Başkanımız çok mütevazi. Kağıthane’de öyle bir başkan ile çalışıyorsunuz ki gerçekten sizlere hizmet eden, milleti için çalışan, her konuda kapıları açık belediye başkanları ile çalışıyorsunuz” dedi.

Öğütken, ”Açılışını yapacağımız tünel bir ilçe belediye hizmeti. Dikkatinizi çekiyorum bu tünel İstanbul’da, Türkiye’de bir ilk” şeklinde konuştu.

Tüneli tüm alt yapı ve yeşil alan çalışmaları ile birlikte yaptıklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Biz burada yalnızca tüneli açmakla kalmadık. Tünelin alt yapısını da yaptık. Yağmur suyu kanalları ve atık su kanallarını yaptık. Yol medeniyettir diyoruz. Yol Kağıthane’mize hayat veriyor.  Yol çalışmasının olduğu her yerde hızlı bir dönüşüm çalışması da oluyor” diyerek tünel çalışmasının otopark, çocuk parkı ve yeşil alana sahip olduğunu ifade etti.

cağlayan taşlık tüneli

Tünel açılışını programlı olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, “Türkiye’nin ilk yerel yönetim öz kaynaklı tünelinin açılışını Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdik ve tüneli kadın şoförlerimize ithaf ettik. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, Çağlayan Taşlık Tüneli Kağıthane’mize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

çağlayan taşlık tünel içi çağlayan taşlık tüneli çıkış

10 milyon Türk Lirası yatırım bedeline sahip ve yerel yönetimlerde örnek teşkil edecek tünelin açılışını gerçekleştiren kadın şoförler direksiyon başında korna çalarak tüneli gezdiler. Konvoy oluşturan ve aralarında Başkan Kılıç’ın eşi Fatma Kılıç’ın da bulunduğu kadınlar, dünya kadınlar gününü böyle önemli bir açılışla kutlayan Başkan Kılıç’a da teşekkür ettiler.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
2248 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.