logo

Türkiye’de bir İlk “Güzel Ezan Okuma” Sertifikası

Türkiye’de bir İlk “Güzel Ezan Okuma” Sertifikası

Türkiye’de bir İlk “Güzel Ezan Okuma” Sertifikası

halic üniversitesi güzel ezan okuma sertifikası

Haliç Üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 14 haftalık kursu tamamlayan 42 müezzine, “Güzel Ezan Okuma” sertifikası verildi.

Haliç Üniversitesi’nin Kağıthane Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, İstanbul Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Çetin ile sanatçı Ahmet Özhan’ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, yaptığı konuşmada, İslam dininde ezanın büyük önem taşıdığını belirtti. Bu çalışmanın burada durmayıp devam edeceğini, bir çekirdek gibi eğitimlerini tamamlayan 42 din görevlimizin bulundukları ilçelerde diğer görevlilerimizi eğiteceğini, kartopu gibi bu işin hayırlısıyla büyüyeceğini, belki de Anadolu’ya bile taşabileceğini söyledi.

 

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Topçuoğlu, başka inançlardan insanların Müslümanlığı seçmelerinde ezanın büyük rolü olduğunu dile getirdi. Ezanın güzel sesle doğru şekilde okunmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Topçuoğlu, üniversitelerinin böyle bir konuda görev alması dolayısıyla büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin, Türkiye’de pek çok değerin zamanla erozyona uğradığını ifade ederek, “Bizi biz yapan değerleri tekrar kazanmaya çalışıyoruz. Haliç Üniversitesi olarak, toplumumuza olan vecibelerimizi en ileri düzeyde yerine getirme gayreti içinde olduğumuzu kıvançla söylemek istiyorum” diye konuştu.

Türk müziği sanatçısı ve üniversitenin sanat danışmanı Ahmet Özhan, sertifika programının Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti. Özhan, “İslamın ilk vitrini, camilerden gelen ezan sesidir ve mihrapta okunan Kur’an-ı Kerim’dir, dinimizle ilgili cami ve dergahlarda okunan her türlü eserlerdir” dedi. Konuşmaların ardından ezan okuyan kursiyerlere, sertifikaları verildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1330 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.