logo

Türkiye’de Bir İlk! Meslek Liseleri Tanıtım Günleri Kağıthane’de Başladı

Türkiye’de Bir İlk! Meslek Liseleri Tanıtım Günleri Kağıthane’de Başladı

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye’de ilki gerçekleştiriyor. 8. Sınıf öğrencilerine Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin tanıtmak için Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde “Meslek Liseleri Tanıtımı ve Mesleki Eğitim Şöleni” düzenliyor.

İlçe genelinde 8. Sınıfta okuyan 10.000’e yakın öğrenci, 10-11-12 ve 13 Mayıs tarihleri arasında Kağıthane Gültepe Şehit Cihan Erat Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine kurulan stantları 4 gün boyunca gezerek mesleki eğitim ve meslek liseleri hakkında bilgi alacak.

10 Mayıs Salı günü Meslek Liseleri Tanıtım Günlerinin açılışını; Kağıthane Kaymakamı Mustafa KOÇ, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt ÖZTEKİN, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ufuk Dilekçi, Şube Müdürleri ve okul müdürleri gerçekleştirdi. Dereceye giren öğrencilere ise çeşitli ödüller verildi.

7 Okul tanıtım çadırı kurdu

Meslek Liseleri Tanıtımı ve Mesleki Eğitim Şöleni’ne; Kağıthane Mesleki Eğitim Merkezi, Gültepe Şehit Cihan Erat MTAL, Profilo MTAL, Kağıthane İTO MTAL, Vali Hayri Kozakçıoğlu MTAL, Kağıthane İHKİB MTAL ve Kağıthane MTAL katılıp stand kurmuştur. Öğrenciler bu okulların standalarına uğrayıp meslek liselerinde okutulan tüm alan ve dallar hakkında bilgi alabilmektedir.

Hem öğreniyor hem de eğleniyorlar

Kağıthane İlçesi içinde Bulunan tüm 8.Sınıf öğrencileri hem Mesleki Eğitim ve Meslek Liselerinin alanlarını tanıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Meslek Liseleri Tanıtımı günlerinde öğrencilerin en çok dikkatini çeken Meslek Liselerinde üretilen robot ve engelli araba çekti. Robot, engelli araç ve drone gösterileri öğrenciler tarafından heyecanla izlendi.

Ortaokul öğrencilerinin stant ziyaretleri sırasında meslek lisesi öğrencilerden oluşan müzik gruplarının mini konseriyle birlikte Meslek Liseleri arasında düzenlenen strettbal ve 3’lük atış yarışmaları da düzenlendi.

Atölye çalışmaları tanıtılıyor

Ayrıca İlçe genelindeki meslek liselerinin tanıtımını içeren kısa filimlerin sinevizyon gösterimi ile merak edilen atölye çalışmaları öğrencilere tanıtılmaktadır.

Öğrenciler etkinlik boyunca merak ettiği atölyeleri gezerek atölye şefleri rehberliğinde bilgi alabilmektedir.

Meslek Liseleri Tanıtımı’na Kurumlar da ilgi gösterdi

Mesleki Eğitim Şölenine Türk Kızılayı, AFAD ve Kağıthane Belediyesi de katılarak öğrencilere kendi kurumları hakkında bilgiler veriyor.

Haydi çocuklar “Meslek Liseleri Tanıtım” günlerine

Ortaokul 8.sınıfta okuyan öğrencisi olan velileri öğrencileri ile birlikte Meslek Liseleri Tanıtımı ve Mesleki Eğitim Şöleni” ne davet ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
509 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.