logo

Türkiye’nin İlk Akaid Tiyatrosu Şeytanın Pabucu Kitabı Çıktı

Türkiye’nin İlk Akaid Tiyatrosu Şeytanın Pabucu Kitabı Çıktı

Türkiye’nin İlk Akaid Tiyatrosu Şeytanın Pabucu Kitabı Çıktı

Kağıthane Hayri Kozakçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni, Sosyolog, Yazar Mehmet Akpınar’ın Bir Akaid Tiyatrosu olan “ŞEYTANIN PABUCU” adlı kitabı, Akademik Kitaplar Yayınevinden çıktı.

Yazar, Türkiye’nin ilk ve tek Akaid Tiyatrosu olan “ŞEYTANIN PABUCU” adlı kitabında; İslam akaidinin metanetli konularını sade ve anlaşılır bir şekilde tiyatro metni olarak kaleme almış.

 

Kitabı hakkında görüş aldığımız yazar Mehmet Akpınar şunları söyledi: Çocukluğumdan bu yana inançlarım ile ilgili köşeye sıkıştırıcı çeşitli sorularla muhatap oldum ve bu konularda araştırma yaptım. Özellikle ehlisünnet akaid imamlarından İmam Maturidi’nin verdiği cevapları ve bakış açısını merkeze alarak bu kitabı yazdım. Ayrıca yaptığım farklı araştırmalarla da cevaplar oluşturdum. Elbette felsefe ve mantık ilkelerini de göz önüne alarak cevaplar oluşturdum. Ele aldığım sorunları okullarda öğrencilerim de bana soruyorlardı. Aynı cevapları onlara da söylediğimde liseli gençlerin akıllarının ve kalplerinin tatmin olduğunu gördüm. Bu cevapları kolay anlaşılsın diye diyaloglar şeklinde tiyatro metni haline getirdim. İlmi konular olduğu için okuyanlar-izleyenler sıkılmasın diye araya espriler kattım. Ele aldığım konular günümüzde de gençlerin karşısına çıkan problemlerdir Dilerim, bu kitap müminlerin inançlarına katkı sağlar, gençlerin zihinlerindeki sorulara cevap olur” dedi.

Kitapta ele aldığım konulardan bazıları: “Kur’an-ı Kerim’de Biz yarattık diyor ne demek? Allah’ın bizim namazımıza ihtiyacı var mı? Kader ne demek? Kaderi suçlamak! Allah geleceği bilir mi? Kaderimde varsa ben günah işliyorsam suçum ne? Allah, bizim ne yapacağımızı biliyorsa bizi neden yarattı? Peygamberler neden melek değildir? İslam tek din fakat bir sürü mezhep var, neden var, nasıl oluyor? Şeytan bize nasıl oyun oynar? Türkçe (anadilde) namaz kılmak olur mu?” şunlardır dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Bir Akaid Tiyatrosu “Şeytanın Pabucu” adlı kitabın en yakın zamanda tiyatro sahnesine taşınmasını, tiyatro sanatçılarımızdan ve yetkililerden bekliyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2417 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.