logo

Türkiye’nin ilk “Organik” Kampüsü Kağıthane’de

Türkiye’nin ilk “Organik” Kampüsü Kağıthane’de

Türkiye’nin ilk “Organik” Kampüsü Kağıthane’de

nisantasi universitesi

İnsan sağlığına zarar vermeyen, doğal malzemelerle inşa edilen, nefes alabilen, doğayı kirletmeyen ve radyoaktif barındırmayan Türkiye’nin ilk Organik Üniversite Kampüsü hayata geçiriliyor.

Üniversite, bir öğrenci için asla sadece dersliklerden, amfilerden ibaret değildir. Öğrencilik bir yaşam biçimi ise mabedi de kampüslerdir. Tarihi bir kapıdan adım atmak, devasa amfilerde ders yapmak, çay ve tost kokan bir kantinde derin mevzulara dalmak, sahaf gibi kokan yüksek tavanlı bir kütüphanede ders çalışmak, uzun yemekhane kuyruklardan sonra çimlere yayılmak öğrenciliğin ritüellerindendir.

turkiyenin-ilk-organik-kampusu

‘Yaşayan’ bir okul olma hedefindeki Nişantaşı Üniversitesi, literatürde “doğal yolla yapılan, canlı ve güçlü” anlamlarına gelen “organik’ kavramını yeniden yorumlayarak dev bir alanda Türkiye’nin ilk organik üniversite kampüsünü geliştiriyor. Gelişen teknoloji ile sağlıklı yaşamın gerekliliğini bir araya getiren organik kampüs, Kağıthane ’nin Sadabad bölgesinde inşa ediliyor.

nisantasi universitesi kagithane sınıf
Öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve okul çalışanlarının sağlığını korurken doğaya da zarar vermeme hayalinden yola çıkarak oluşturulan organik kampüs projesi ile doğaya duyarlı yapılanmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, organik kampüsün 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde kapılarını açacağını söyledi.

Etiketler: » » » » » »
5731 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.