logo

Türkiye’nin İlk ve Tek Almanca Hazırlıklı Proje Okulu Açılıyor

Türkiye’nin İlk ve Tek Almanca Hazırlıklı Proje Okulu Açılıyor

Türkiye’nin İlk ve Tek Almanca Hazırlıklı Proje Okulu Açılıyor

Almanca Hazırlık Okulu Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dünya’nın başkenti olan İstanbul’umuzun tüm güzelliğini kendinde toplamış olan Boğaziçi’nde Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor.

Türkiye’nin İlk ve Tek Almanca Hazırlıklı Proje Okulu

2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında ilk öğrencileri ile buluşacak olan Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, alanında Türkiye’nin ilk ve tek okulu olma özelliğini taşıyor.

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Almanca hazırlık sınıfından sonra fen bilimleri ağırlıklı eğitim verecek tek kız imam hatip lisesidir.

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi LogoBeşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Arife Gökkuş, okulun akademik hedeflerini  “Temel İslami kaynaklara bağlı sahih din bilgisini kaynağından okuyup öğrenebilecek seviyede Arapça bilgisini, ana dili Arapça olan öğretmenler eliyle vermek, Pratik konuşmanın yanında, Alman Edebiyatının klasik eserlerini okuyup anlayabilecek seviyede bir Almanca bilgisini, ana dili Almanca olan öğretmenlerle öğretmek, Fen bilimlerinde zenginleştirilmiş müfredat ve laboratuvar uygulamalarıyla akademik eğitim ortamı hazırlamak, Kur’an kıraatı, Fıkıh, Hadis, Tefsir gibi temel dini ilimlere tam bir vukufiyet oluşturmaktır” dedi.

Gökkuş, “Yurtdışı eğitim gezileri, dil kampları, yaz dönemi takviye kursları ve zengin eğitim materyalleriyle Almanca ve Arapça dil eğitiminin pekiştirilmesi sağlanacaktır. Yoğun Akademik çalışmalarla zihin dünyası gelişen öğrencilerimizin duygu yönünden, sanat ve estetik yönünden gelişmesi de önemlidir. Bu doğrultuda Beşiktaş Halk Eğitim Merkezinin tecrübeli kadrosunun desteğiyle hat, kaligrafi ve ebru çalışmaları, Etkili hitabet, drama ve tiyatro çalışmaları, Ney, Ud, Kanun ve Bağlama gibi enstrüman çalışmaları, ders dışı kurslar şeklinde icra edilecek ve öğrencilere bu dallarda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecektir” dedi.

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gökkuş,” Mevlana hazretlerinin pergel metaforundan yola çıkarak, bir ayağı kendi medeniyet değerlerine sabit, dünyayı ve yaşadığı çağı tanıyan, zamanın gereği olan bilgi ve görgü ile donanmış, sağlıklı bir ailede eş ve anne olmaya aday, ama aynı zamanda cemiyetin her alanında örnekliğiyle var olabilen, nitelikli hanımefendiler yetiştirmek okulumuzun temel vizyonudur” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Türkiye çapında büyük ilgi uyandıracak ve ilk olacak olan bu proje okulunun, hem imani hem de ilmi alanlarda çok büyük başarılara imza atacağı inancımızla, bu büyük heyecanı yaşayan okul müdürü Sayın Arife Gökkuş’a başarılar diliyoruz.

Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin, güzel Türkiye’mizin aydınlık yarınlarına ışık olması dileğiyle…

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4932 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.