logo

TUZLA KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

TUZLA KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

TUZLA KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Afet Gönüllüleri Gurubu Kızılay işbirliğiyle Tuzla sahil alanında kan ve kök hücre bağışı için bir seferberlik başlattı.

Yapılan kampanya ile Tuzla ve çevre ilçelerden katılım sağlayan halkın, yoğun ilgisi ve desteği ile 117 kan, 30 kök hücre bağışı, doktorlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Afet Gönüllüleri Birimi ve Kızılay, yaklaşık 30 personeliyle kan ve kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşları bilgilendirerek hazırlık ortamı oluşturdular.

Kurulan çadırda gönüllü kan ve kök hücre bağışında bulunmak isteyen vatandaşların gerekli tetkikleri yapıldı. Uygun bulunan gönüllülerin, doktor kontrolünden sonra kan ve kök hücre bağışı gerçekleştirildi.

Genci yaşlısı yüzlerce vatandaş gönüllü kan ve kök hücre bağışçısı olmak için çadır önünde sıraya girdi. Yoğun programları arasında kalabalığı selamlayarak çadırı ziyarete gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladığını söyleyerek “Bizler önce insan olarak daha sonra kurumumuz nezdinde topluma fayda sağlayabileceğimiz her türlü faaliyet için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz ve inşallah her zaman yapacağız da. Gönüllü arkadaşlarımızı tebrik ve takdir ediyorum” dedi.

Yıllardır kök hücre bağışı için birçok çalışma ortamı oluşturan, ekibiyle birlikte yoğun çalışmalarda bulunan ve bu kampanyaya da aynı titizlikle destekte bulunan Maltepe MHP Kadın Kolları Başkanı Didem Çakmakçı ve eşi Okan Çakmakçı da bağış yapan isimlerden oldu.

Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi Sorumlusu Hale Terzioğlu da çadırı ziyaret ederek Tuzla halkı ile birlikte kan bağışında bulundu.

Kampanyanın başlatılmasına öncü olan Ekip Başkanı Savaş Aydemir ise “Amacımız insanlarımızın ulaşmak isteyipte ulaşamadığı, yapmak isteyipte yapamadığı her türlü faliyeti yine insanlarımız adına gerçekleştirmek. Öncelikle sağlığımız bizim için en büyük nimettir.Biz ekip olarak içinde bulunup fayda sağlayabileceğimiz her türlü faaliyetin içinde olabildiğince bulunmaya gayret gösteriyoruz ve bu konuda oldukça başarılı bir ekip olduğumuzu düşünüyorum. Halkımız sağolsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Buranın insanı gerçekten oldukça yardımsever ve duyarlılar. Çaresiz insanlara yardım edebilmek adına biraraya geldiğimiz bu tablo inanıyorum ki bir çok insan için umut olacak. Ağustos ayının son haftası yine aynı birlik ve beraberlikle 2. Kampanya için tekrar biraraya geleceğiz” dedi.

Saat 14.00’da başlatılan kampanya, gece 23.30 itibariyle yoğun bir katılım ile son buldu.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

1986 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.