logo

Ücretli Öğretmenler Kadro Bekliyor

Ücretli Öğretmenler Kadro Bekliyor

Yıllarca asgari ücretin altında ve yarım sigortayla hiçbir özlük hakları olmadan ülkemizin her ilinde emek veren maddi ve manevi fedakarlık yapan ücretli öğretmenlerimiz mağdur ve hükumetten seçim öncesi kadro beklemektedir.

10 Bin Ücretli Öğretmen Kadro Bekliyor

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, “Sözleşmeli, vekil, ücretli öğretmenler arasında ayrımın kaldırılarak tüm öğretmenlerimizin atamalarının yapılması bugün zaruriyet arz etmektedir. Ücretli öğretmenlerin sigortaları ayda 12-13 gün yatmaktadır. Yaz aylarında ise ücret alamamaktadır. Hükumetimizin son yaptığı iyileştirmelerle asgari ücrete yükselen aylık ders ücreti karşılığındaki maaşlar yeterli değildir. Yıllardır ücretli öğretmenlik yapmalarına rağmen primlerini dolduramamaktadır ve iş güvenceleri yoktur.

Bu durumda olan 5 ila 20 yıl arasında tecrübeli yaklaşık 10 bin ücretli öğretmenimiz vardır. Dolayısıyla kadrolu atama analarının ak sütü gibi helaldir. Eğitim fakültesi mezunu ya da pedagojik formasyon niteliğinde olan tezsiz yüksek lisans mezunu, en az 540 prim gününü doldurmuş olan ücretli öğretmenlerimizin, kadrolu öğretmen olarak atamasının yapılmasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talep ediyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
690 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.